avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reprezentare judiciara prin mandat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reprezentare judiciara prin mandat.

Intr-un proces de evacuare daca reclamanta este reprezentata printr-un mandatar cu procura generala de restituire a proprietatii va rog sa-mi spuneti,:
1 )daca acesta procura este valabila si intr-o cauza de evacuare stiind faptul ca mandatul dat anterior este unul de administrare si de conservare nu de dispozitie sa sa fie mandat special.
2) In recurs, se poate solicita,instantei la primul termen,o amanare pentru ca persoana interesata sa-si angajeze aparator -avocat motivand ca mandatarul ei nu poate pune concluzi.deci nu o poate reprezenta intru totul interesele patrimoniale
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 08:31, 23 Septembrie 2011
Buna ziua!
1.Pentru reprezentare in instanta este necesara procura speciala relativ la dosarul in care procuratorul (mandatarul) reprezinta, autentica. Aceasta se va intocmi, asadar, la notar, pe baza certificatului de grefa eliberat de catre instanta pe rolul careia se afla dosarul in discutie.
2. In cazul in care procuratorul nu are calitatea de avocat sau consilier juridic- pentru societati comerciale sau rude apropiate cu acesta, pe care le poate reprezenta- partea personal sau prin procurator poate cere un termen pentru pregatirea apararii si depunerea intampinarii. Evident, situatia se aplica doar pentru recurent. Concluziile se depun dupa dezbateri, in scris, nu oral.office

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există posibilitatea ca o persoana fără studii juridice / fără a fi avocat înregistrat într-un barou să reprezinte un justițiar în fața instanței? cyan cyan O persoana este petent intr-un proces la o instanta civila, a solicitat judecarea in lipsa. La primul termen instanta a amanat cauza pentru ca intimata sa ... (vezi toată discuția)
Reprezentare ruda de catre licentiat in drept MARIKO9 MARIKO9 As dori sa reprezint o ruda in instanta si as vrea sa stiu care e procedura. Pentru studierea dosarului inainte de primul termen am nevoie de o procura ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea în instanta a sotiei machis machis Care este temeiul legal în baza căruia un consilier juridic poate să-şi reprezinte soţia într-un proces în faţa tribunalului ? (vezi toată discuția)