avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de munca legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de munca legale

Cate ore am voie sa lucrez pe zi ?
Eu lucrez la o firma cu 8 ore (norma intreaga)... Din decembrie vreau sa mai iau jumatate de norma la aceeasi firma (4 ore) ... in total 12 ore.

Dar mai am un contract de munca cu o alta firma pentru 2 ore/zi. (asa sunt normat, platit ... dar activitatea mea efectiva nu depaseste 90 minute/luna).

...si mai am o oferta de inca 2ore/zi sau 4 ore /zi (inca nu sunt hotarat)

toate sunt sau vor fi cu contract de munca

Avand in vedere ca intreaga mea activitate se desfasoara in fata calculatorului , numarul mare de ore de lucru nu imi creaza probleme. Pe de alta parte nici una din activitati nu ma solicita zilnic atat de mult incat sa fie nevoie sa lucrez integral numarul de ore mentionat.

Nu sunt suprapuneri in programul de lucru

Din punct de vedere legal pot lucra la 3 angajatori timp de 18 ore pe zi ??? (12 ore + 2 ore + 4 ore)
Care este durata de timp maxima ?
Ce trebuie sa fac pentru a nu incalca legea?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:33, 24 Septembrie 2011

Puteti sa aveti ...n... contracte la ..n.. angajatori diferiti, conditia este sa nu depasiti pe fiecare contract in parte norma de lucru de 8 ore pe zi si 40 pe saptamana.
Adunate, pot sa dea oricat, dar nu peste 8 ore /contract.

Cate ore am voie sa lucrez pe zi ?
Eu lucrez la o firma cu 8 ore (norma intreaga)... Din decembrie vreau sa mai iau jumatate de norma la aceeasi firma (4 ore) ... in total 12 ore.

Asta nu se poate, pentru ca depasiti norma de lucru admisa pentru un singur contract la un singur angajator.

MULTUMESC
...DAR daca sunt 2 contracte distincte ... la acelasi angajator
adica ... jumatatea de norma (4 ore), nu are nici o legatura cu activitatea/postul/atributiile primite pe norma intreaga ... este vorba de doua posturi distincte (spre ex.: economist, asistent social)
puteti avea doua c.i.m. la acelasi angajator ...
daciandax a scris:

...DAR daca sunt 2 contracte distincte ... la acelasi angajator

Asa se poate, doua contracte separate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manager de transport marfa si contabil la aceeasi societate ralucel25 ralucel25 Pot si in acelasi timp manager de transport marfa si contabil pentru un SRL. Mentionez ca am obtinut deja certificatul de competenta profesionala pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca lucrez la o firma particulara cu cim 8 ore in ... StelaBak StelaBak Buna ziua, Daca lucrez la o firma particulara cu cim 8 ore in functia de economist, pot sa ma angajez la stat tot pe functia de economist 8 ore?sa merg in ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca! violetavio violetavio Buna ziua! Lucrez la un patron care are doua firme,dar cu acelasi domeniu de activitate. Pe una din firme am contract de munca de 8 ore/zi,administratorul ... (vezi toată discuția)