avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate

am 60 ani si sunt pensionat din iunie 2010, incadrat in gr ll de invaliditate; am inteles ca dupa 1 an se recalculeaza automat pensia; acum suntem in septembrie si cuponul de pensie este neschimbat ca valoare; este corect? trebuie sa fac o cerere?(suntem doar in tara petitiilor.....)
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:04, 13 Octombrie 2011
Nu se recalculeaza pensia dupa 1 an.Cuponul de pensie este in regula.

Legea 263/2010
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
anii de pensie de invaliditate nu reprezinta vechime in munca??? s-a modificat si in sensul asta legea? stiam ca se recalculeaza in fiecare an pana la implinirea varstei normale de pensionare ....
Anii de pensie de invaliditate,constituie stagiu asimilat si vor intra in calculul pensiei de limita de varsta.
simion_c2008 a scris:
anii de pensie de invaliditate nu reprezinta vechime in munca??? s-a modificat si in sensul asta legea? stiam ca se recalculeaza in fiecare an pana la implinirea varstei normale de pensionare ....

Nu a existat nicio prevedere legala in acest sens in Legea nr. 19/2000. Ma refer la recalcularea anuala a pensiei de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate trecere de la pensie de invaliditate ii la pensie pentru limita de varsta. Data nasterii martie 1953. Beneficiar de pensie de invaliditate gr II din noiembrie 2007. La implinirea varstei standard de pensionare se poate trece la pensie ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta florentina2 florentina2 sunt nascuta in1959 14 august si am vechime in munca 30 ani din care 19,1 ani gr II si 2,7 ani gr I (5,9 ani grupe). Sunt pensionata medical gr III din anul ... (vezi toată discuția)