avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrarea functionarului public cu studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrarea functionarului public cu studii superioare

Am dus la primaria de care apartin de cca.6luni diploma de licenta,cu sperante ca voi fi trecut in alta treapta..sau daca nu voi primi ceva in plus la salariu.Dar nu s-a intamplat nimic,sunt dus cu zaharelul mereu,mentionez ca,sunt functionar public in cadrul Politiei Locale,am vechime de cca.4ani la ei!
Va rog sa-mi spuneti daca pot promova din moment ce sunt singurul cu studii superioare din cadrul Politiei Locale!???
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:57, 25 Septembrie 2011
In ce domeniu sunt studiile superioare absolvite?
Statistica si Informatica economica!Dar din cate am vazut in lege nu se specifica clar ca studiile superioare sa fie in domeniu!Eu ar trebui sa fiu incadrat la prima clasa!dar acum nu stiu daca voi primi si o majorare salariala
Legea 188/1999:
„Art. 68. — (1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii.”
Deci, in afara de cazul in care aveti atributii pe statistica sau informatica economica (si nu cred sa fie cazul, la Politia Locala), depindeti 99,9% de bunavointa primarului, care poate sa considere (sau nu) studiile dvs. ca fiind utile pentru desfasurarea activitatii.
Cat despre majorarile salariale...avand in vedere ca nou promovatii in clasa I a unei functii publice sunt incadrati pe gradul asistent (fosta treapta 3), majoritatea isi pastreaza salariul avut anterior, care este mai mare decat salariul aferent noii functii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)
Promovare pentru studii superioare Popescu Sofia Popescu Sofia sunt funcţionar public clasa III (Poliţia Comunitară)şi am absolvit Facultatea de Drept specialitatea Drept, directorul de la Poliţia Comunitară şi ... (vezi toată discuția)