avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutorul pentru incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutorul pentru incalzire

Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii suplimentare.

www.avocatnet.ro/content/art...
din pacate vor fi multe intrebari. si pentru cei care vor pune in aplicare ordonanta sunt multe nelamuriri. cei care vor solicita ajutorul vor depune acte doveditoare ale veniturilor pe care le declara in cerere. lista cu aceste acte poate fi aprobata prin hotarare de consiliu local (fiecare primarie va cere ce considera ca este relevant). daca nu va exista o comunicare intre administratori-furnizor-primarie, vor fi multe cereri respinse.
la bucuresti situatia sta in felul urmator:
locatarii depun cererile insotite de acte la administrator. administratorul nu stie sau nu il intereseaza ce depun oamenii si le trimite la furnizor. furnizorul le ia pe proces verbal, dar nu le verifica (nici nu este obligat) apoi le trimite primariei (dgaspc-ului) respectiv si le preda, tot pe baza de proces verbal. dgaspc-ul incepe sa le verifice, constata ca o parte din ele sunt incomplete si le repinge chiar daca se incadreaza ca venituri si bunuri.
am o intrebare legata de cerere:
speta: familie cu venituri mici care locuieste cu chirie fara a avea contract de inchiriere. din cate inteleg, trebuie sa depuna cererea proprietarul apartamentului sau proprietarul trebuie sa mandateze pe cineva din familie sa depuna cererea in numele lui (sa face mandatarea la notar?). proprietarul avand doua proprietati, depune cererea pentru familia respectiva, familia poate sa nu primeasca ajutorul? (sper ca se intelege)
In OUG 70/2011 se vorbeste despre solicitantul de ajutor pentru incalzire.
Adresa din buletin trebuie sa corespunda insa adresei pentru care face solicitarea de ajutor. La fel si membrii familiei acestuia pentru a putea fi luati in calcul la numarul membrilor familiei respective si deci a venitului mediu pe membru de familie.

Deci proprietar sau chirias trebuie sa ai in buletin adresa blocului asociatiei de proprietari.

are buletin acolo, dar nu este nici proprietar nici chirias (cu contract de inchiriere).

eu intreb din experienta anului trecut, in urma controlului inspectiei sociale.
Dar ce este? Daca are buletin, inseamna ca locuieste acolo. In ce calitate? Si de ce n-ar putea sa depuna declaratia in nume propriu, atata timp cat are domiciliul in acel apartament?
unde gasesc ordonanta in format pdf sau word?

Alte discuții în legătură

Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere !!! ginamangra ginamangra Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura ! chriss08 chriss08 Buna ziua/seara, doresc sa adresez si eu o intrebare celor competenti in domeniul acesta. Locuiesc intr-un apartament in constanta al unei rude si astazi am ... (vezi toată discuția)