avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subventie caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subventie caldura

Buna Ziua,

Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune consensuala cu o fata si ar vrea daca se poate sa o treaca si pe ea pe cererea de solicitare a subventiei de caldura!

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:24, 19 Noiembrie 2011
In asemenea situatii solicitantul trebuie sa dovedeasca ca locuieste la adresa respectiva, ca achita intretinerea la as. prop.
Completati cererea cu datele necesare si depuneti-o personal la sediul dir. de asistenta comunitara (intrebati la as. prop. unde se depun aceste cereri). Acolo primiti si cele mai bune informatii.
Pentru situatia cand o persoana indeplineste conditiile pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei, dar nu este proprietar sau chirias, ci doar o persoana tolerata, de la DGASPC s-a primit urmatorul raspuns:

,,Referitor la e-mail-ul dumneavoastră înregistrat cu nr... la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ..., prin care solicitaţi informaţii cu privire la acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, vă comunicăm următoarele:
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă în baza OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, care la art.6 lit.i stipulează următoarele: „titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei...poate fi proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauze de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia, ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani.”
Având în vedere aceste prevederi legale, persoana la care faceţi referire, nu îndeplineşte condiţiile necesare acordării acestui ajutor".

Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
ContSters227572, utilizator
Nu inteleg ceva:
@mona_
Pai baiatul proprietarului (proprietarul probabil nu locuieste in apartament) este persoana tolerata. De ce n-ar indeplini conditia de primire a ajutorului?
Poate sunt situatii diferite...
Buna seara,

Cred ca este vorba despre o situatie similara. O persoana singura- a implinit 16 ani, locuieste si se gospodareste singura, doreste sa obtina ajutor pentru incalzire. Proprietarul apartamentului este o ruda apropiata, iar persoana singura nu este chirias (fiind tolerata). Proprietarul nu locuieste in acel apartament. Persoana singura are mutatie, este trecuta la intretinere si conform OUG 70/2011 si a Normelor emise, este indreptatita sa primeasca subventia.
Aceste date au fost prezentate in email. Raspunsul l-ati vazut, motivarea de asemenea.

Poate n-am inteles eu bine si in situatia prezentata in topic, toti locuiesc in acelasi apartament?

Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
ContSters227572, utilizator
mona_ a scris:


„titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei...poate fi proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauze de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia, ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani.”




fiul poate sa depuna cererea (in care isi trece si prietena pentru ca locuiesc amandoi si figureaza amandoi la intretinere) daca tatal (proprietar) il face imputernicire prin notariat sa depuna in numele lui.

Alte discuții în legătură

Ajutorul pentru incalzire elga50 elga50 Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii ... (vezi toată discuția)
Nu mi-se acorda subventie pentru caldura claws claws nu mi-se acorda subventie pentru caldura,pe motiv ca nu sunt propietar in locuinta in care stau de 30 de ani.nu am nici un venit si beneficiez de subventie ... (vezi toată discuția)
Sume ce pot fi declarate administratiile finanatelor publice ca surse de venit din cedarea folosintei bunurilor - inchiriere spatii de locuit M. Gradinaru M. Gradinaru Doresc sa aflu daca exista plafoane minime acceptate de Administratiile Finanatelor Publice pentru inchirierea spatiilor de locuit? Exemplu: Bunica ... (vezi toată discuția)