Doresc sa aflu daca exista plafoane minime acceptate de Administratiile Finanatelor Publice pentru inchirierea spatiilor de locuit?
Exemplu: Bunica inchiriaza un apartament nepotului de fiica.
Avand in vedere ca bunica, in fapt, nu primeste nici un fel de chirie, in contract poate fi trecuta o suma simbolica?
Contractul de inchiriere ii este necesar nepotului pentru a putea demonstra ca acolo isi are domiciliul, nefiind acceptate alte documente (Declaratie pe propria raspundere; Imputernicire; Contract de comodat; C.I.; etc.).
Va multumesc!
de ce nu declara bunica faptul ca il ia in spatiu? este cel mai simplu, i se va elibera nepotului carte de identitate cu acea adresa
daca bunica va face contract de inchiriere chiar cu o suma foarte mica, va trebui sa se deplaseze la administratia financiara, sa completeze formularul cred ca 200 sau pe-aproape, sa plateasca impozit chiar asa mic cum va fi
este mai complicat decit simpla declaratie la ev.populatiei de luare in spatiu
cine nu accepta alte documente?
Inteleg ca are adresa in CI la bunici. Are nevoie sa demonstreze ca acolo locuieste. Ori o adeverinta de la Asociatia de proprietari, ori un contract de comodat, incheiat intre nepot si bunica. Aceste variante sunt cele mai ieftine.
Va multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea sa urmareasca si sa raspunda la subiectul deschis de mine.
Asa cum aratam mai devreme nepotul are domiciliul in spatiul bunicii (inscris si in C.I.), dar cei de la Administratia publica nu accepta alt act doveditor in afara Contractului de inchiriere.
Stiu ca este calea cea mai grea: deplasare la AFP pentru inregistrare; documente doveditoare: act proprietate, CI (BI); Declaratia 200; impozit pe asa-zisul venit din chirie, etc., etc., etc.
Stiu ca nu e bine sa contrazici autoritatile competente. Nu ma plang, doar traim aici!
Oare daca, spre exemplu, in contract va fi trecuta o chirie, sa zicem, de 8-10 lei/luna, cei de la AFP nu vor zice (scuzati expresia) PAS si acolo-i usa?