avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ajutor incalzire persoana luata in spatiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ajutor incalzire persoana luata in spatiu

o persoana -nepot locuieste si are domiciliul inscris in c.i. la o adresa la care proprietarul este bunica
bunica nu locuieste acolo, are domiciliul in alta parte, a declarat ca l-a luat in spatiu pe nepot
nepotul are venituri mici care ii dau dreptul de a solicita ajutor social
la primarie i se cere fie sa fie proprietar fie sa aibe contract de inchiriere
primaria nu accepta contract de comodat nici luarea in spatiu
ce parere aveti, este legal?
a mai intinit cineva o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:25, 29 Octombrie 2011
Este o scapare in lege. Va trebui sa faca un contract de inchiriere.
Lecturati si urmatoarea discutie:
www.avocatnet.ro/content/for...
Spune undeva de contracte sau alte ciudatenii? NU!
Primariile vor ca sumele acordate ca si ajutoare sa fie cat mai mici si atunci apeleaza la tot felul de trucuri - de altfel ca si unii proprietari....
OUG 70/2011:
,,Art. 6 a) consumator vulnerabil — persoana singura/familia care nu isi poate asigura mentinerea locuintei in conditii adecvate de temperatura, respectiv 21°C si ale carei venituri sunt situate in limitele prevazute la art. 7 alin. (1);
Art. 7 (1) Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat din bugetul de stat, denumit in continuare ajutor pentru energie termica, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure. "

Deci, in cazul de mai sus se poate beneficia de ajutor.
Insa formularul, respectiv punctul D, privind regimul juridic al locuintei, nu ofera decat optiunea de a bifa ori casuta cu ,,Proprietate personala ", ori casuta ,,In inchiriere".
Din acest motiv primariile nu primesc cererile de ajutor daca nu esti proprietar sau chirias, deci solutia ar fi sa se incheie contract de inchiriere. Dar un astfel de contract presupune inregistrarea lui si plata impozitelor, ca sa nu mai zic ca se nasc si niste intrebari privind scopul.
Ce alte solutii ar mai exista?



legea (oug 70/2011) la art.7 nu face distinctie intre proprietari, chiriasi sau alte situatii (de ex. comodat sau simpla ocupare a apartamentului de o ruda care are acolo carte de id.)
acel formular D este cumva reglementat de (anexa la) normele metodologice la oug?
sint prevazuti doar proprietari sau chiriasi?
atunci normele metodologice (anexa) pot fi atacate in contencios administrativ pentru anulare si suspendare imediata a executarii, deoarece exced cadrul legal al oug
iar cei nedreptatiti vor putea cere sa li se restituie ajutorul la care ar fi avut dreptul legal si care le-a fost refuzat de primarii datorita normei/ anexei- formularul D
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
eugen82, utilizator
Este vorba despre HG 938/2011 pentru modificarea anexelor nr. 1 si 21 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece ( Monitorul Oficial, Partea I nr. 692 din 29 septembrie 2011).

In cazul prezentat de d-voastra, nepotul este persoana singura indreptatita sa primeasca ajutorul. Chiar daca bunica este proprietarul, ea este cea completeaza cererea ca solicitant bifand casuta persoanei indreptatite. Asa consider ca trebuie completata cererea, dar mai astept si alte pareri. Nu stiu cum se poate completa punctul D, dupa cum am spus nu exista decat posibilitatea de a fi chirias sau proprietar.
Intr-adevar se poate ataca in contencios si solicta anularea actului prin care ti-a fost respinsa cererea de acordare a ajutorului, dar solutia e prea complicata. Primariile ar trebui sa aiba in vedere OUG 70/2011 si nu Normele.

Alte discuții în legătură

Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Sume ce pot fi declarate administratiile finanatelor publice ca surse de venit din cedarea folosintei bunurilor - inchiriere spatii de locuit M. Gradinaru M. Gradinaru Doresc sa aflu daca exista plafoane minime acceptate de Administratiile Finanatelor Publice pentru inchirierea spatiilor de locuit? Exemplu: Bunica ... (vezi toată discuția)
Din nou despre ajutoarele de caldura. tanis tanis Sora mea si sotul ei au plecat de curand in strainatate pentru as cauta ceva de lucru.Acasa au ramas cele doua fiice majore care sunt la liceu si traiesc ... (vezi toată discuția)