avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de inchiriere !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de inchiriere !!!

Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ele ajutor pentru incalzire pentru iarna aceasta.Trebuie sa fac un contract de inchiriere intre mine si ele pentru a putea beneficia de acest ajutor?...Si daca da..cu ce valoare sa-l fac?( doar no sa-i percep bani de chirie mamei mele?)...Unde se face acest contract??Mentionez ca mama si bunica mea au buletinele de identitate pe adresa respectiva.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:57, 27 Septembrie 2010
Ajutorul pentru incalzire se poate cere de titularul apartamentului........
nu e nevoie de vreun contract. avand in vedere ca mama si bunica locuiesc cu forme legale, mama poate face cerere in nume propriu .

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă numai pentru locuinţa situată la adresa înscrisă în actele de identitate ale persoanei singure respectiv ale membrilor de familie sau, după caz, adresa la care persoanele sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă la cererea titularului (proprietarul locuinţei sau titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de către titularul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani) însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia şi a documentelor doveditoare privind componenţa familiei precum şi a tuturor veniturilor nete realizate de membrii acesteia, în luna anterioară depunerii cererii. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere privind veniturile realizate de membrii familiei se completează potrivit formularelor aprobate prin hotărâre de guvern.
intrebati in bloc la dvs, poate se ocupa administratorul de depunerea actelor
Mama dv. va cere administratorului (cam la inceputul lunii octombrie) un formular pentru declaratia in vederea acordarii ajutorului pentru incalzire in care sa se treaca ca principal membru al familiei (prima pagina), iar pe verso o trece si pe bunica dv. (al doilea membru de familie), fiecare din ele cu venitul pe care il au. Apoi la sfarsit se face media veniturilor si se incadreaza pe pozitia corespunzatoare in grila.

De altfel si anii trecuti s-a procedat similar. Nu au avut o asemenea subventie anul trecut?
Completarea formularului se poate face si asistata de administrator. El stie cum se completeaza.
Dv. nu va implicati deloc, nelocuind acolo.
Anul acesta am cumparat apartamentul iar mama cu bunica mea locuiesc acolo din luna Aprilie 2010.Atat mama cat si bunica au domiciliul din buletine trecut la aceasta adresa.As fi dorit sa stiu daca pe langa acel formular primit de la administrator , se mai pun si alte documente,caci am aflat intre timp ca ca se cere si o copie dupa CI , dupa ultimul cupon de pensie si de asemenea si dupa actul de proprietate,ori din moment ce ele nu sunt proprietare ma gandeam ca trebuie sa le fac un contract de inchiriere...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In afara de acel formular primaria nu a cerut alte dovezi, deci administratorul nu are niciun drept sa-si depaseasca conditia. El nu e pus de nimeni sa controleze taloanele de pensie sau alte acte.
De asemenea subventia se acorda persoanelor care locuiesc in apartament, fara alte interpretari. Persoanele pot fi proprietarii, membrii de familie, chiriasi, conditia este ca ei sa fie trecuti in spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire gabriolet gabriolet Locuiesc singur intr-un apartament, detinut de mama mea, care mai detine o locuinta, locuinta ei de domiciliu. Mama nu are domiciliul la apartamentul unde ... (vezi toată discuția)
Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de subventia la gaz ndaniela83 ndaniela83 de cateva luni stau in chirie, acum as vrea sa fac si eu demersul pentru a obtine subventia pe incalzire. Daca locuiesc cu chirie in alt oras cum pot beneficia ... (vezi toată discuția)