avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot beneficia de subventia la gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot beneficia de subventia la gaz

de cateva luni stau in chirie, acum as vrea sa fac si eu demersul pentru a obtine subventia pe incalzire. Daca locuiesc cu chirie in alt oras cum pot beneficia de aceasta subventie? Care sunt actele necesare pentru dosar? Trebuie sa prezint cumva si contractul de chirie? (nu am semnat nici-un contract de luare locuinta cu chirie). va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 23:54, 12 Octombrie 2009
Salut!
Daca nu ati semnat nici un contract de inchiriere, cum puteti dovedi ca domiciliul dvs este acolo unde spuneti?
Cei care au venituri sub 615 lei pe membru de familie pot beneficia de aceste subventii acordate. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure, numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de reşedinţă a acestora. Prin locuinţă de domiciliu sau de reşedinţă se înţelege locuinţa situată la adresa înscrisă în actele de identitate ale membrilor de familie şi ale altor persoane majore, precum şi ale copiilor care locuiesc efectiv cu aceştia şi sunt luaţi în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.

In speta, trebuie sa aveti un contract de inchiriere pentru acel imobil ca sa beneficiati de subventia pentru caldura.
In urmatoarea situatie cum trebuie sa procedez?
Eu si sora mea locuim la bloc, una dintre noi e studenta cealalta somera. Apartamentul este al bunicului nostru care locuieste (are mutatie) la tara. Efectiv in apartament locuim doar noi doua. As putea face un dosar pentru subventia la gaze care sa cuprinda copiile de pe buletinele noastre, carnetul de somer si o factura de gaze pe care este trecut numele bunicului? Sau este necesar sa includem si actele bunicului care nu locuieste cu noi, doar pt ca el este proprietarul apartamentului?
Mentionez ca toti trei avem in buletin aceeasi adresa.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
r_anacristina, utilizator
La asociatia de proprietari solicitati la administrator un formular care este o declaratie pe proprie raspundere, pe care o completati cu cele 3 persoane din apartament, bunicul si Dv. doua nepoate, cu veniturile pe care le aveti. Impartiti totalul veniturilor la 3 si trebuie sa obtineti o suma mai mica decat 615 lei. Atat era anul trecut. Nu stiu daca anul acesta se schimba ceva.
Pe ultima pagina este o grila in care trebuie sa se regaseasca rezultatul impartirii de sus, bifati casuta.
Pe prima pagina sa completati corect rubricile de identitate ale Dv., adresa si ...atentie!!! codul de abonat la furnizorul de energie care va da caldura.
Ziceti de gaze....Va incalziti cu gaze sau cu caldura pe calorifer?
In Monitorul Oficial nr.681 – 9 octombrie 2009 a fost publicata Ordonanta de urgenta 106 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice

Plafonul s-a modificat de la 615 la 425 ron/membru de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere !!! ginamangra ginamangra Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ... (vezi toată discuția)
Abuz in acordarea ajutorului de plata caldura la intretinere irastoica irastoica Salut tuturor! Stati sa vedeti si sa nu credeti! Administratorul meu ma trece la plata intretinerii cu trei persoane desi in apartament sunt numai eu(si ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire gabriolet gabriolet Locuiesc singur intr-un apartament, detinut de mama mea, care mai detine o locuinta, locuinta ei de domiciliu. Mama nu are domiciliul la apartamentul unde ... (vezi toată discuția)