avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... bancruta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

bancruta

Legea insolventei stipuleaza infractiunea de bancruta simpla si bancruta frauduloasa .
Cine trebuie sa depuna plangere si unde pentru cercetarea acestor fapte. Creditorul? Administratorul desemnat? Altcineva?
Va rog cine stie sa ma informeze si pe mine, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:55, 28 Septembrie 2011
Administratorul judiciar/lichidatorul analizeaza cauzele care au condus la aparitia starii de insolventa. In analiza sa acesta poate constata existenta elementelor ce consituie infractiunea de bancruta simpla sau bancruta frauduloasa si poate cere judecatorului sindic atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului societar in temeiul art. 138. Daca lichidatorul sau admistratorul judiciar nu cere atragerea raspunderii patrimoniale o pot face creditorii.
Plangerea impotriva SC pentru bancruta simpla sau frauduloasa poate fi depusa la politia economica sau direct la procuratura, atat de catre administratorul judiciar / lichidator cat si de catre creditor
Atentie insa la termene.
Va multumesc de raspuns, la termene va referiti la cele 60 de zile de la comunicare?
Ma refer la termenul de 6 luni prevazut de art. 143 care curge dupa implinirea termenului de la art. 27 din Legea 85/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii simplificate a insolventei ginacoseru ginacoseru BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)