avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pt cresterea copilului

buna ziua.as dori si eu sa ma ajutati intr-o problema.sunt in concediu pt crester copil 2 ani.fetita mea are 1 anisor,deci ar tb sa mai stau acasa inca 1 an.as vrea in perioada asta sa fac al doilea copil.daca cel de-al doilea copil se naste inaintea perioadei in care tb sa ma intorc la locul de munca,cati ani as mai avea dreptul sa stau acasa?mentionez ca acum primesc o indemnizatie de 600 de lei pe o perioada de 2 ani.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 24 Septembrie 2011
Depinde de modul de optiune al dvs la nasterea celui de-al doilea copil ... daca optati pentru un CCC de 2 ani , veti mai sta acasa inca doi ani de la nasterea celui de-al doilea copil ... iar daca optati pentru CCC de 1 an veti sta acasa inca 1 an de zile de la nasterea celui de-al doilea copil.
1. Daca veti naste al doilea copil in timp ce sunteti in CCC1 atunci veti intra in CCC2 in momentul in care veti termina CCC1 si veti primi aceeasi indemnizatie.
2. CCC2 se termina cand copilul va implini 2 ani.
3. Pe perioada de suprapunere veti primi alocatia de stat pentru ambii copii (2 x 200 lei).
4. - Dupa ce veti naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator sa va prelungeasca suspendarea CIM pana ceal doilea copil va implini 2 ani (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- La fel procedati si la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1.
multumesc foarte mult pt raspuns.as mai avea o intrebare.
de la servici m-au sunat recent sa merg sa imi semnez cim si sa primesc si eu o copie pt ca s-a schimbat din cim pe perioada nedeterminata in cim pe perioada determinata conform noului cod.nu am fost inca sa semnez deoarece mai vreau sa fac al doilea copil si mi-e teama sa nu ma afecteze in vreun fel acest lucru.intrebarea mea este.cu ce ma poate afecta aceasta schimbare de contract?mentionez si faptul ca mi s-a spus ca dupa ce revin din ccc voi fi data afara.
1. Cred ca vrea sa va abureasca. Codul muncii, modificat, nu prevede asa ceva.
2. Vedeti despre ce este vorba si nu semnati pana nu discutati cu noi, sa vedem daca este corect sau nu.
3. Cat sunteti in CCC nici nu sunteti obligata sa va duceti la angajator, chiar daca va cheama el.
adina-mihaela a scris:

multumesc foarte mult pt raspuns.as mai avea o intrebare.
de la servici m-au sunat recent sa merg sa imi semnez cim si sa primesc si eu o copie pt ca s-a schimbat din cim pe perioada nedeterminata in cim pe perioada determinata conform noului cod.nu am fost inca sa semnez deoarece mai vreau sa fac al doilea copil si mi-e teama sa nu ma afecteze in vreun fel acest lucru.intrebarea mea este.cu ce ma poate afecta aceasta schimbare de contract?mentionez si faptul ca mi s-a spus ca dupa ce revin din ccc voi fi data afara.

Problema este ca teoretic se poate modifca durata c.i.m., insa in varianta noua a REVISAL-ului nu este posibila modifcarea duratei c.i.m. din nedeterminata in determinata , decat prin incetarea c.i.m. vechi si incheierea altuia nou.

Transformarea duratei in determinata are ca avantaj ca angajatorul nu mai este obligat sa va prelungeasca durata acestuia, astfel incat acesta va inceta de drept la data expirarii lui chiar daca sunteti in CCC sau in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa prelungesc maternitatea roxanasab roxanasab am o fetita de un an si 2 luni acuma sunt insarcinata iar.cand trebuie sa nasc ca sa imi prelungeasca indemnizatitia sau daca o sa mai primesc indemnizatie ?se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic eionela eionela Buna ziua In momentul de fata sunt in CIC (pentru care am optat 2 ani) pana la data de20.10.2013 si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)