buna ziua, sunt din Bucuresti, si am nevoie de un sfat sau un avocat care sa ma indrume pentru rezolvarea unei probleme. fata vecinului (9 ani) mi-a zgariat masina (capota, aripa fata, ambele portiere stanga, ambele aripi spate si portbagajul). sotia mea fost la politie in ziua respectiva si a facut reclamatie in urma careia laboratorul politiei a venit la masina si i-a facut o multime de poze. am si cativa vecini martori care au vazut-o pe fata langa masina cu o piatra si un bat in mana, vecinul este foarte violent si i-a raspuns sotiei ca nu este treaba lui, ci problema noastra. astept raportul politiei dupa care sigur voi cauta un avocat.
cu siguranta un avocat ma poate ajuta pentru recuperarea platii facturii. masina este un megane 2 care arata impecabil si in niciun caz nu il voi vopsi cu pensula. reparatia costa in jur de 3000 ron.
Pentru fapta sa fata raspunde penal , dar fiind minora nu va raspunde, partea civilimente o priveste pe tutorele legal, acesta va plati daunele daca cercetarea confirma ca cele relatate de dvs. e real , dar ma gandesc ca va trebui sa ii actionati in instanta dvs. chiar cu ajutorul unui avocat , cheltuieli pe care le veti recupera tot de la vecinul dvs. , incercati sa mai vorbiti cu acesta , chiar daca se poate sa apelati la un mediator la care sa va intelegeti.
Fetita nu poate fi trasa la raspundere penala, desi fapta sa constituie infractiunea de distrugere .Cum raspunderea penala este personala , parintii nu pot raspunde penal in locul fetitei , ca urmare , nu va exista raspundere penala.Poate fi antrenata insa raspunderea civila a parintilor pentru fapta copilului minor , in temeiul raspunderii civile delictuale.Astfel, aveti si actiunea civila in repararea prejudiciului cauzat , chemandu-i pe parintii fetitei in instanta ca parti responsabile civilmente.
parerea mea e ca a fost pusa sa faca asta??un copil de 9 ani sa distruga asa aiurea e ceva iesit din comun ...hai erea una,doua zgarieturi dar ce povestiti a zgariat toata masina.......puteti depune plangere penala pt instigare la distrugere daca aveti ceva probe si martori:-/
Parintii fetei vecinului dv vor trebui sa suporte paguba daca aveti martori care sa depuna marturie in instanta. Este bine sa stati de vorba si cu vecinul ca sa va despagubeasca reparatia si sa nu ajungeti la proces deoarece va trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata. Vedeti ce va raspunde politia si actionati.
Masina zgariata
marius2006
Buna ziua , am parcat masina regulamentar si am gasit-o zgariata cu cheia dupa capota pana pe aripa.
Are rost sa depun o plangere la politie daca nu am ... (vezi toată discuția)