avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masina zgariata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masina zgariata

Buna ziua , am parcat masina regulamentar si am gasit-o zgariata cu cheia dupa capota pana pe aripa.
Are rost sa depun o plangere la politie daca nu am martori ?
Dar daca in zona exista camere de filmat ? Depune politia eforturile necesare pentru a identifica pe faptas nefiind o infractiune chiar mare?
Ce risca faptasul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 08:05, 1 Iunie 2012
Dvs in calitatea de proprietar puteti analizati prejudiciile cauzate si sunteti singurul care hotarati oportunitatea formularii de plangere catre organele competente
In situatia in care in urma cercetarilor ,eventual descoperirea de probe se identifica persoana care a produs zgarirea masinii dvs,in raport de anumite elemente,exista posibilitatea ca aceasta sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de distrugere,prev de art 217 codul penal
In cazul in care beneficiati de asigurare CASCO, o constatare a Politiei referitoare la fapta nu va strica, in vederea recuperarii sumei necesare repararii vehiculului. Nu cred ca va poate incuraja nimeni sa NU mergeti la Politie, insa trista realitate este ca eforturile depuse de organele de cercetare penala pentru un astfel de caz sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Distrugere masina anamaria888 anamaria888 Vineri noaptea o persoana mi a zgariat foarte adanc capota la masina, usa din stanga spate si aripa. Masina era parcata la poarta, aveam musafiri, eram cu ... (vezi toată discuția)
Incidentul s-a petrecut în felul urmator: pe data de 19.02.2022, ... MihaiDragomir MihaiDragomir Incidentul s-a petrecut în felul urmator: Pe data de 19.02.2022, am fost la țară , pentru a face parastasul tatălui meu. Mașina am parcat-o pe ... (vezi toată discuția)