avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere masina

Vineri noaptea o persoana mi a zgariat foarte adanc capota la masina, usa din stanga spate si aripa. Masina era parcata la poarta, aveam musafiri, eram cu totii in bucatarie iar finul meu a iesit pana afara si a auzit zgomotul provocat de zgarieturi, s a uitat peste gard a vazut persoana, iar apoi am iesit toti si l am vazut indepartandu se. Pe capota a facut zgarieturi foarte adanci semnificand "curvo". Am apelat la 112 dar binenteles ca nu s a catadicsit nimeni sa vina, iar dimineata am fost la politie si am scris o cerere pentru Dl comandant. Cu acest individ am mai avut probleme si plangeri la politie. Unde se incadreaza fapta si ce trebuie sa punctez in declaratie.? Si individul lucreaza la o unitate militara.
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 16:13, 27 August 2012
Solicitati de la politie nr. de inregistrare a reclamatiei. Asa va puteti da seama daca a fost sau nu inregistrata.
Daca nu, faceti o plangere in baza art. 217 cod penal ( distrugerea), adresata parchetului.
Oarganul de politie ulterior, va va cita in vederea audierii. In declaratie, indicati martorii, imprejurarile in care s-a comis fapta, prejudiciul cauzat dvs. prin savarsirea infractiunii.
Din unghiul meu de vedere acel individ nu ar trebui sa scape doar cu o acuzatie de distrugere.Ar trebui sa i se puna in carca si infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice deoarece prin mesajul inscriptionat a savarsit un act de natura sa aduca atingere bunelor moravuri,un act de huliganism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna casco mia_livia mia_livia Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica ... (vezi toată discuția)
Masina zgariata marius2006 marius2006 Buna ziua , am parcat masina regulamentar si am gasit-o zgariata cu cheia dupa capota pana pe aripa. Are rost sa depun o plangere la politie daca nu am ... (vezi toată discuția)
Fata vecinului mi-a zgariat masina nicuxo nicuxo buna ziua, sunt din Bucuresti, si am nevoie de un sfat sau un avocat care sa ma indrume pentru rezolvarea unei probleme. fata vecinului (9 ani) mi-a zgariat ... (vezi toată discuția)