Anul acesta tatal meu in varsta de 83 ani a semnat prelungirea contractului de arendare.Arendasul la CAPITOLUL V. -Nivelul arendei,modalitati si termene de plata- A stipulat la Art.11. urmatoarele: Proprietarul de pamant este obligat sa predea arendasului orice subventiede prime acordate pentru pamantul arendat (cupoane,bani,prime,ingrasaminte etc, Pana acum tatal meu lua de la APIA in fiecare an o suma de bani,pentru teren ca subventie pana in 50 Euro/ Ha. Acum impune legea ca acesti bani sa-i ia ARENDASUL sau a fost pacalit,desi logic daca era o hotarare legala nu se mai stipula in mod expres in contract.In aceasta situatie se mai poate face ceva sau zarul a fost aruncat.Va multumesc pentru raspuns. S V
Subventiile de care are dreptul se acorda celui care exploateaza terenul si care trebuie sa depuna cererea la apia.
Proprietarul de teren ia doar renta viagera (acei 50 euroi) daca are dosarul depus si in fiecare primavara isi vizeaza carnetul de rentier.
Va multumesc ca m-ati luminat cu stima si consideratie al Dvs Savu Vergil
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract arenda
PopaRadu
Am arendat o suprafata de teren de 6 ha, iar in contract arendatorul a trecut o clauza prin care solicita pe langa plata arendei si subventia anuala pe ... (vezi toată discuția)