avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studentie - vechime in munca - pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studentie - vechime in munca - pensie

studentia indiferent de facultate se considera vechime in munca?

dar

daca in paralel am fost student 3 ani se considera vechime in munca pentru stabilirea pensiei?

mentionez in perioada respectiva oricum lucram, dar doresc sa stiu daca suplimentar se recunoaste vechimea in munca ca student in plus fata de salariul primit. Mersi

( am inteles ca actualmente se calculeaza doar pe 10 ani in urma - pensia)

unde scrie ca studentia e vechime in Munca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 14:17, 25 Septembrie 2011
macovei2000 a scris:

deci numai cu conditia sa fi fost doar student si atat... se considera vechime in munca?

Facultatea se considera stagiu de cotizare asimilat la pensie ... daca in timpul facultati ati lucrat, atunci vi se va lua in calcul numai perioada lucrat , nu si perioada facultatii.

Facultatea nu este considerata vechime in munca ...

1) la pensie anii petrecuti ca student sunt considerati puncte de pensie, fara a purta titulatura "vechime", ci doar echivalentul legal in puncte recunoscute, care au un echivalent in bani, Probabil exista un "procentaj" , o cifra....standard, inferioara unui salariu, chiar daca e recunoscuta.

2) Dar macar ce drepturi am atunci - sa merg la doctor gratis, indiferent la ce facultate privata sau de stat, acreditata , neacreditata sunt - si in afara de asta? ....

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o întrebare legată de vechimea asimilata pentru ... Bordeiu Bordeiu Buna ziua! Am o întrebare legată de vechimea asimilata pentru perioada facultății la zi. Daca am inceput facultatea la 01.10.2000 și am absolvit o la ... (vezi toată discuția)
Facultate - vechime in munca mancipri mancipri Salariat, termina o facultate ( IF ) obtinand diploma de licenta. Perioada de 4 ani cat a urmat cursurile facultatii a fost si angajat cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)