Calitatea de proprietar al unui teren intravilan imi este atestata de un act de vanzare-cumparare din 1949, conform caruia bunicii materni erau cumparatorii , de certificatele de mostenire, succesive dupa decesul bunicilor si al parintilor, precum si de un certificat de atestare a dreptului de proprietate privata, eliberat de Prefectura Municipiului Bucurestii, in 1994, in conformitate cu art.35. alin. 3 din Legea 18/1991, pe numele mamei in baza caruia s-a intocmit o expertiza tehnica. De asemenea sunt inregistrat in evidentele fiscale ca mostenitor si platesc impozitul pe teren din 1994 pana in prezent. Nu imi pot exercita dreptul de proprietate asupra terenului, deoarece in 1974, imediat ce am fost demolati, pe respectivul teren, societatea de constructii (de stat pe vremea eceea) a construit birouri pentru administratia santierului (75 mp). Respectiva societate s-a transformat in 1994 in societate pe actiuni cu capital de stat si a continuat sa fie prorietarul respectivei constructii, inchiriand-o unor mici producatori, obtinand astfel venituri. Cladirii i-a fost atasat numarul postal ce apartinuse proprietatii noastre, dar si al proprietatii invecinate, deoarece constructia lor se intinde atat pe proprietatea noastra, cat si pe cea invecinata care nu a fost revendicata de vechii prorpietari . Evident ca nu au avut autorizatie de constructie, ca sunt "constructori de buna credinta" si ca platesc impozit pe cladire. Le-am adus la cunostinta printr-o notificare ca ocupa un teren care nu le apartine si ca doresc sa beneficiemz de terenul.Intampin dificultati la obtinerea titlului de proprietate si la inregistarea terenului in evidenta proprietatilor, la obtinerea cartii funciare, la intabulare. Care ar fi variantele si demersurile pe care pot sa le intreprind pentru a deveni beneficiarul real al terenului respectiv?
trecand peste expunerea haotica si confuza a spetei,facuta probabil printr-o interpretare eronata a documentelor pe care le detineti, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat caruia sa-i prezentati pentru studiu toate aceste inscrisuri in vederea obtinerii unei concluzii/solutii legale pertinente.
Succes!
Am certificatul de atestare a dreptului de proprietate pe numele mamei decedate, eliberat in 1994, un raport de expertiza intocmit de Societatea Generala a Expertilor Tehnici, pentru constatare si reconstituire de teren, intocmit in 1999, certificatul de mostenitor unde este inscris respectivul teren si platesc impozitul pe teren din 1994. Numarul postal al terenului este 64 si asa este si inscris in evidenta fiscala la taxe si impozite. Nu pot obtine Titlul de proprietate si implicit sa inscriu terenul in evidentele cadastrale deoarece la nr. 62-64 este inscrisa societatea de constructii ca prorietara a constructiei ce a servit ca birouri pentru administartia santirului, desi aceasta nu are autorizatie de constructie. In 1974, la sistematizare, ea avea statut provizoriu, dar a continuat sa existe si dupa transformarea societatii din de stat in pe actiuni. Se pare ca pentru aceasta cladire se plateste de asemenea impozit, deoarece este inscrisa cu numar 62-64.
Eu sunt proprietar al terenului de la 64, ei ai cladirii si platim impozit separat. Corect! Dar ei obtin venituri prin inchirierea cladirii, iar eu nu-mi pot inscrie terenul si nici nu-l pot folosi. Societatea de constructii este constructor de buna credinta, plateste impozitul, nu are autorizatie de constructie, pentru ca nu era cazul in 74 si are tot interesul ca lucrurile sa continue astfel. Nu stiu daca este OK ca au obtinut nr. postal pe cladirea fara autorizatie (poate pe baza unui pv) si ce ar trebuia sa fac pentru a-mi recupara nr. postal sau poate un altul. Problema cu nr. postal ar fi doar una din cele numeroase pe care le identific, dar cred ca ar fi un inceput pentru a-mi legaliza statutul de proprietar al terenului (as putea obtine titlu de proprietate si as putea inscrie terenul in evidenta cadastrala)
Multumesc pentru rabdarea de a-mi fi citit expunerea haotica !
Actiunea in revendicare promovata impotriva societatii care detine terenul fara drept cred ca este solutia la problema dumneavoastra.
Ar trebui sa consultati un avocat care dupa ce va vedea actele pe care le detineti ar putea sa va indrume.
Acte demolare
raduiuli
Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)