Am nascut cu 3 luni inainte de termen, si as dori sa stiu urmatoarele
- daca optez pt 1 an de concediu de crestere copil, acesta va inceta cand copilul face un an, sau la un an de la data la care s-a incheiat concediul de maternitate
- daca optez pt 2 ani, angajatorul mai este obligat sa ma primeasca la locul de munca dupa terminarea celor 2 ani
- daca optez pt 1 an, pt a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma intorc inanite de a implini copilul 1 an
- daca optez pt 2 ani, si ma intorc mai devreme la servici beneficiez de stimulentul de insertie
- ce suma voi primi, daca anterior nasterii am avut 4 luni somaj aferent salariului minim pe economie, si 8 luni salariul de 1580 RON.
CCC va inceta la data implinirii varstei de 1 an , respectiv 2 ani a copilului, in functie de optiunea aleasa.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei..... art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
Pe o perioada de maxim 6 luni de la data revenirii din CCC, angajatorului ii este interzis sa va concedieze, exceptie facand concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii (art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010).
Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
......
art.2 alin.1 lit.a : concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara; ....
Ccc
cosminpe
buna ziua as dori sa-mi spuneti daca se poate urmatorul lucru:daca am intrat in concediul crestere copil si am optat pentru intoarcerea la locul de munca ... (vezi toată discuția)