buna,am o dilema pe care va rog sa ma ajutati sa o lamuresc:am un apartament proprietate personala,la care solicit an de an ajutor de incalzire gaze,incadrandu-ma la 355 ron pe membru,si pe care l-am obtinut se pare pana anul acesta,pentru ca avand o discutie cu administratia financiara locala mi s-a spus ca de anul acesta nu mai am dreptul pentru ca in anul 2006 am cumparat un apartament in acelasi imobil ,CU DREPT DE HABITATIE,ceea ce inseamna din punctul meu de vedere ca NU sunt proprietar in totalitate pe apartament deoare ce acesta e locuit de o familie in varsta ,si ei acum au descopetit vezi doamne ca detin 2 apartamente... doresc sa ma sfatuiti ,caci inteleg ca dreptatea e undeva la mijloc,nu de partea administratiei financiare. cu respect
Din pacate, dreptatea este de partea administratiei financiare. HG 920/2011 (normele de aplicare a OUG 70/2011 privind acordarea ajutorului de incalzire) exclud de la primirea subventiei persoanele care detin in proprietate o a doua cladire de locuit (de fapt, aceasta prevedere exista inca din modificarea fostei OUG 5/2003 survenita in anul 2009). Asa ca, chiar daca nu beneficiati de uzufruct, dvs. aveti in fapt nuda proprietate a celui de-al doilea apartament. Din punct de vedere al legislatiei existente, acest fapt va exclude de la primirea subventiei de caldura. Ma mir doar ca in anii precedenti vi s-a acordat subventia de caldura: n-ati bifat in declaratia pe propria raspundere faptul ca detineti in proprietate si o alta cladire decat cea de domiciliu?
multumesc pentru informare si va spun ca am bifat rubrica privind a 2 a locuinta dar datorita <incurcaturilor>facute de administratie ,1 apartament fiind pe numele meu ,iar celalalt pe numele sotiei ,nimeni nu a verificat starea de fapt si asa mi s-a acordat atatia ani ajutorul... made in romania cu respect
Buna ziua!
steluta nastase
Am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere cu mama mea si o alta proprietat. Spuneti-mi va rog acel act de v-c cu ... (vezi toată discuția)