Buna ziua! As avea si eu o problema legata de un titlu de proprietate. Mama mea a deschis un proces pentru iesirea din indiviziune...la proces nu s-au prezentat fratii ei...ea a castigat procesul in sensul ca a cerul bunurile in natura cu plata sultei pentru ceilalti frati. Problema apare deoarece a facut hotararea definitiva si irevocabila si vrea sa faca titlu de proprietate, ea fiind casatorita cu o persoana care nu a ajutat-o cu nici un ban la proces. Toti bani au fost dati de mine...circa 40 de milioane( experti, taxe, avocat). Ea poarta numele sotului si nu vrea ca facandu-si titlul cu numele lui si fiind si casatorita cu el, nu vrea ca el sa aiba vreun drept asupra proprietatii ei, se poate asa ceva? Mentionez ca sulta urmeaza sa o achit tot eu.... Deci tatal vitreg are vreun drept? Mama poate trece pe mine fara acordul lui?
Art. 31 Codul familiei
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobîndite înainte de încheierea căsătoriei;
b) bunurile dobîndite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi;
d) bunurile dobîndite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi inovaţii, precum şi alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despăgubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut această valoare.
Asadar, mama Dvs. este proprietara deplina a bunurilor mostenite.
dar tatal vitreg are pensie....mama nu are nici un venit....eu am achitat toate cheltuielile si urmeaza sa achit si sulta....el nu ar poate sustine ca a achitat toate cheltuielile +sulta daca doar el a avut venit in casa? (infara de mine)....teoretic mama nu avea cu ce sa le plateasca....prectic le-am platit eu...Acum mama imi poate face de vanzare-cumparare fara acceptul lui, nu?
Salut
adriancta
daca am avutcasa inainte de casatorie si sunt casatorit de 6 uni ,si vrau sa dvortez are si partenerul dreptul la locuinta???? (vezi toată discuția)
Bunuri in comun
ana.ana
Buna ziua,
As dori sa stiu daca eu (singura, fara co-proprietari) imi cumpar un apartament cu credit, iar dupa un an ma casatoresc, apartamentul devine bun ... (vezi toată discuția)