avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna! Intrebarea mea ar fi daca pot face cerere de revenire din concediul de crestere copil si cerere de demise in aceeasi zi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 25 Septembrie 2011
Da.
Teoretic, nu ar trebui sa existe nici un impediment in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ContSters220529, utilizator
CiprianPaun a scris:

Teoretic, nu ar trebui sa existe nici un impediemnt in acest sens.

si nici practic , nu ar trebui sa existe un obstacol in aceasta privinta ... se face cerere de reluare a activitatii si , totodata, cu aceeasi zi se solicita si incetarea raportului de munca ..
1. Puteti sa demisionati (art.81 din Codul muncii) cand doriti dvs. numai ca trebuie sa respectati termenul de preaviz inscris in CIM.
2. In perioada de preaviz trebuie sa veniti la programul normal de lucru.
3. Vorbiti cu angajatorul sa incetati CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) la data cu care reveniti din CCC.
tudorvaleriu a scris:

1. Puteti sa demisionati (art.81 din Codul muncii) cand doriti dvs. numai ca trebuie sa respectati termenul de preaviz inscris in CIM.
.....

Completare:
Numai daca angajatorul este de acord cu prevavizul , in caz contrar nu se efectueaza perioada de preaviz ...

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul cic monicast monicast Sunt in cic pana in luna septembrie 2010. As vrea ca pana atunci sa-mi deschid o firma, impreuna cu 2 asociati, eu fiind cel de-al treilea. Firma unde sunt ... (vezi toată discuția)