avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa+teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa+teren

terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de vanzare-cumparare numai asupra terenului.pot sa o vand??
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:40, 26 Septembrie 2011
Pentru casa trebuie sa va intocmiti actele necesare pentru a intra in legalitate si a o putea vinde. Autorizatie de construire, proces verbal de receptie, cadastru.
Consultati un cadastrist.
Concret: va trebuie act de proprietate, cadastru si intabulare pentru casa, altfel nu o puteti vinde. Cum faceti rost de ele??
1. actiune in accesiune imobiliara artificiala (proprietarul terenului devine si proprietarul constructiilor de deasupra);
sau
2. intrarea in legalitate (obtinerea AC ulterior constructiei casei, se face un studiu de rezistenta, de securitate la incendiu si se obtine un aviz de mediu - vezi art. 59 din ordinul 838/2009 - normele de aplicare a legii 50/1991) - luati legatura cu compartimentul urbanism din primarie.
sau
3. certificat de atestare a edificarii constructiei (anexa 17 la ordinul 636/2002) pentru casele construite inainte de 2001 - de la primarie. OCPI-ul face intabularea in baza acestui document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire fara autorizatie ... ordonanta 64 sau accesiune imobiliara leahuadrian leahuadrian Buna ziua. Am si ei o problema mai spinoasa la care nu reusesc sa ii dau de capat. Am construit in 1994 o cladire fara autorizatie pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)
Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)