avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa+teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa+teren

terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de vanzare-cumparare numai asupra terenului.pot sa o vand??
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:40, 26 Septembrie 2011
Pentru casa trebuie sa va intocmiti actele necesare pentru a intra in legalitate si a o putea vinde. Autorizatie de construire, proces verbal de receptie, cadastru.
Consultati un cadastrist.
Concret: va trebuie act de proprietate, cadastru si intabulare pentru casa, altfel nu o puteti vinde. Cum faceti rost de ele??
1. actiune in accesiune imobiliara artificiala (proprietarul terenului devine si proprietarul constructiilor de deasupra);
sau
2. intrarea in legalitate (obtinerea AC ulterior constructiei casei, se face un studiu de rezistenta, de securitate la incendiu si se obtine un aviz de mediu - vezi art. 59 din ordinul 838/2009 - normele de aplicare a legii 50/1991) - luati legatura cu compartimentul urbanism din primarie.
sau
3. certificat de atestare a edificarii constructiei (anexa 17 la ordinul 636/2002) pentru casele construite inainte de 2001 - de la primarie. OCPI-ul face intabularea in baza acestui document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire fara autorizatie ... ordonanta 64 sau accesiune imobiliara leahuadrian leahuadrian Buna ziua. Am si ei o problema mai spinoasa la care nu reusesc sa ii dau de capat. Am construit in 1994 o cladire fara autorizatie pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)