avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se restituie carnetele de munca titularilor ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se restituie carnetele de munca titularilor ?

Buna ziua, as avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca se restituie carnetele de munca persoanelor civile (contractuale, deci nu politisti), care sunt angajate in Inspectoratele judetene de politie pe baza unui contract individual de munca. Aceste carnete, in momentul de fata se pastreaza la structurile de resurse umane din cadrul politiei. Am citit ORDINUL Nr. 1083 din 7 martie 2011
pentru aprobarea Procedurii de lucru privind eliberarea carnetelor de muncă salariaţilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de muncă păstrau şi completau, respectiv certificau legalitatea înregistrărilor efectuate în carnetele de muncă emis de Ministrul muncii si aparul in MO nr. 171/2011, din contunutul caruia am inteles ca se restituie carnetele de munca persoanelor care sunt angajate la diferite firme nu si celor care sunt angajate la institutii publice. Asa o fi oare ?. Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 26 Septembrie 2011
Art.279al.(3)Codul Muncii

(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.

Textul de lege nu face deosebire intre angajatori dupa sector privat sau de stat,ci se refera la toti angajatorii care completau si pastrau carnete de munca,in cazul dvs. angajator este statul,prin IJP ,care in cf. cu reglementarea prezentata mai sus,trebuia sa procedeze la eliberarea carnetelor de munca.
Pilu a scris:

Buna ziua, as avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca se restituie carnetele de munca persoanelor civile (contractuale, deci nu politisti), care sunt angajate in Inspectoratele judetene de politie pe baza unui contract individual de munca. Aceste carnete, in momentul de fata se pastreaza la structurile de resurse umane din cadrul politiei. Am citit ORDINUL Nr. 1083 din 7 martie 2011
pentru aprobarea Procedurii de lucru privind eliberarea carnetelor de muncă salariaţilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de muncă păstrau şi completau, respectiv certificau legalitatea înregistrărilor efectuate în carnetele de muncă emis de Ministrul muncii si aparul in MO nr. 171/2011, din contunutul caruia am inteles ca se restituie carnetele de munca persoanelor care sunt angajate la diferite firme nu si celor care sunt angajate la institutii publice. Asa o fi oare ?. Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva.

Da, si aceste carnete de munca se restituie titularilor, chiar daca Ordinul mentionat de dvs nu face referire la institutiile publice ... depasirea datei de 30.06.2011 pentru nepredarea carnetelor de munca titularilor acestora nu este sanctionata de lege.

Carnetele de munca au fost restituie angajatorului, acesta transmitindu-le sau urmand sa le transmita catre salariati. Carnetul reflecta situatia la 31.12.2010, iar ultima inregistrare precizeaza abrogarea a decretului 92/1976 privind carnetele de munca.

alinapopa6600 a scris:

Carnetele de munca au fost restituie angajatorului, acesta transmitindu-le sau urmand sa le transmita catre salariati. Carnetul reflecta situatia la 31.12.2010, iar ultima inregistrare precizeaza abrogarea a decretului 92/1976 privind carnetele de munca.

De catre cine au fost restituie aceste carnete angajatorului? .... este vorba despre o institutie publica care nu are nicio legatura cu ITM-ul , in afara de a transmite REVISAL-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca Cornel  Vasile Cornel Vasile Prin Ordinul MMFPS nr.1083/07.03.2011 s-a aprobat procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care ITM-urile ... (vezi toată discuția)
Cerere eliberare carte de munca radu-adrian radu-adrian imi puteti trimite va rog o cerere tip pt eliberarea cartii de munca? (vezi toată discuția)
Precizari itm cluj ref carnete de munca mmarianne mmarianne In atentia ANGAJATORILOR 1. Incepand cu data de 31.01.2011 nu se vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la ... (vezi toată discuția)