Buna ziua!Am incheiat un contract cu Vodafone pe 2 ani pt. Internet mobil cu trafic de 4GB/luna la pretul de aprox 15 E.Am mai avut un contract pe 2 ani tot la internet mobil, iar acum l-am prelungit modificand si optiunea( vechiul contract avea trafic de 2gb pe luna la 9 euro).Noul contract a inceput din luna ianuarie 2011.Pana de curand am locuit in orash unde aveam semnal 3G bun, iar acum de o luna m am mutat la tara... unde nu am semnal 3G, deci modemul si internetul nu-mi mai sunt de folos.Sunt cu plata facturilor la zi, doar ca as dori sa reziliez contractul.Specific ca modemul pe care l-am primit "gratuit"cu noul contract nici macar nu a fost folosit pt ca l-am folosit pe cel vechi.As dori sa stiu ce implica aceasta reziliere; daca nu este posibila o reziliere in care eu sa nu am absolut nimic de plata, as dori sa stiu daca este posibil sa refac abonamentul cu optiunea avand valoarea cea mai mica(9E) pt. a plati in contiunare valoarea modemului care este identic la toate ofertele.Multumesc anticipat.O zi buna!
Exista o diferenta intre reziliere si denuntare unilaterala.
Rezilierea intervine ca sanctiune juridica atunci cand cealalta parte contractanta nu isi indeplineste obligatia sau si-o indeplineste necorespunzator.
In cazul dvs., firma de telefonie isi indeplineste necorespunzator obligatia de furnizare a serviciilor de internet.
Denuntarea unilaterala intervine ca urmare o dorintei uneia dintre parti de a nu mai continua contractul incheiat, din motive neimputabile celeilalte parti.
Intr-o asemenea situatie, cealalta parte poate solicita plata unor despagubiri pentru desfiintarea contractului inainte de termen.
Luati legatura cu firma de telefonie si comunicati-i problemele pe care le intampinati, legate de serviciul de internet.
S-ar putea sa inteleaga situatia si sa fie de acord cu rezilierea contractului.
Daca nu, adresati-le si o sesizare scrisa prin care sa le cereti furnizarea servicului de internet in parametrii contractuali, iar in caz contrar instiintati-i ca invocati exceptia neexecutarii contractului, adica nu le veti mai plati pe viitor contravaloarea serviciilor de internet.