buna ziua,
am primit in urma cu cateva zile un proces verbal in care sunt amendata cu suma de 200 ron dat in baza legii 61/1991 mai exact:13) alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat;
ce s-a intamplat de fapt am prins niste indivizi la furat si am chemat politia.pana au sosit cei de la politie acestia au aruncat toate bunurile ce le furasera.
politistii dupa ce au venit la fata locului nu s-au mai deplasat spre locul la care acestia aruncassera bunurile furate si in concluzie dupa cateva zile m-am trezit cu amenda.
mentionez ca procesul verbat a fost intocmit la sectie si in absenta mea si totodata nesemnat
Doresc sa fac contestatie si ma intereseaza pasii pe care tre sa-i urmez,ca nu mi sa- mai intamplat asa ceva si chiar nu stiu.Contestatia am inteles ca treb depusa la politie si acestia trebuie sa o depuna la judecatorie.
MULTUMESC!!!!!!
Contestati procesul verbal intai la organul emitent , apoi la organul ierarhic superior al acestuia , in cele din urma in lipsa unui raspuns favorabil , adresati -va cu o plangere judecatoriei in raza teritoriala unde a fost intocmit respectivul proces verbal .
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor prin care s-a aplicat sancţiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Da puteti contesta procesul verbal dat in baza legii 61/1991, la judecatorie . Se poate si la politie , da o sa dureze mai mult . Aceias plingere politia dupa ce o analizeaza o trimete la judecatorie. Eu va sfatuiesc sa contestati procesul verbal direct la judecatorie ,veti cistiga timp, sa va angajati un aparator .
MULTUMESC!!!!!!
STIU ca mai bine angajez un aparator dar ma gandeam ca poate reusesc si fara .
amenda e de 200ron si avocatul poate imi cere mai mult si asa mai bine platesc amenda.
aveti idee cum as putea sa redactez contestatia?
trebuie sa prezint faptele in drept si in fapt?
multumesc din nou!!!!
Expresia "in drept" reprezinta chiar temeiul legal al plangerii , actul normativ in care este reglementata aceasta plangere.
Practiv dvs va intemeiati pretentiile in baza dispozitiilor legii 61/1991, faceti aceasta precizare.