avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva p.v. de contraventie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva p.v. de contraventie

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Am intocmit o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie prin care se instituie pentru incalcarea prev. art.2 pct.1 din Legea 61/1991 rep., sanctiunea contraventionala -amenda in suma de 300 ron.
Art.3 din Ord.2/2002 privind regimul juridic al contraventiilor prevede - "(1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia."
Prin urmare, eu am iconsiderat corect sa depun plangerea la politie, ea fiind organul din care face parte agentul constatator dar au refuzat sa o primeasca cu indicatia de a o depune la judecatorie. In legea 61/1991 se spune doar ca se solutioneaza de judecatorie dar nu se precizeaza unde se depune plangerea.
Deci, ce parere aveti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: shiba , utilizator 14:41, 6 Octombrie 2008
shiba a scris:

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Am intocmit o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie prin care se instituie pentru incalcarea prev. art.2 pct.1 din Legea 61/1991 rep., sanctiunea contraventionala -amenda in suma de 300 ron.
....................................................................................................................................................
Prin urmare, eu am iconsiderat corect sa depun plangerea la politie, ea fiind organul din care face parte agentul constatator dar au refuzat sa o primeasca cu indicatia de a o depune la judecatorie. In legea 61/1991 se spune doar ca se solutioneaza de judecatorie dar nu se precizeaza unde se depune plangerea.
Deci, ce parere aveti?
Multumesc.

in O.G 2/2001 la Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a
contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind
obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens. (alineat
declarat neconstitutional de la 10 martie 2007 conform Deciziei nr. 953/2006 - prin
care a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate a prezentului alineat)

astfel articolul declarat neconstitutional institutia din care face parte ag.constator nu mai are obligatia sa preia plangerea dvs de anulare si sa o depuna la judecatorie.........plangerea depunteti-o personal la judecatorie....SUCCES!!
Asa o sa fac. Nu eram la curent cu Decizia nr. 953/2006. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala ContSters163516 ContSters163516 am primit o amenda de 500 roni pt ca am sunat la 112 scrie ca pot sa o contest in 15 zile la unitatea din care face parte agentul constatator. Faptul ... (vezi toată discuția)
Procedura radu maria radu maria Buna ziua! inca o intrebare.Care este modalitatea si termenul de depunere a plangerii contraventionale pt anularea unui proces-verbal de contraventie?multumesc! (vezi toată discuția)