avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de la Asociatia de Locatari taie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de la Asociatia de Locatari taie chitante false. Ce putem face?

Buna seara,
Vreau sa va prezint o situatie delicata, in care se afla mai multi locatari ai unui imobil. Intr-un final s-au adunat banii pentu dezmembrare si intabulalarea fiecarei locuinte, dar cand am primt chitanta (la o saptamana dupa ce au fost incasati banii, pentru ca, motivase casierul, a comadat chitantierul tarziu), am descoperit ca nu avea nici numar de inregistrare, ba mai mult, cred ca este o chitanta din aceea veche. Cand i-am atras atentia, casierul s-a simtit ofensat si mi-a replicat ca nu stiu eu nimic despre contabilitate. (Am comparat chitantele cu cele pe care le aveam de la CAR, si am vazut diferenta, asa ca sunt sigura ca a taiat chitante false). Problema e ca, si casierul de la Asociatia de Proprietari, incaseaza bani taind tot astfel de chitante, iar oamenii spun ca dintotdeauna a fost la fel.( Locuiesc de doar 2 luni aici).
As dori, daca se poate, un sfat, ce pot face pentru a-mi recupera banii? Casierul sustine ca a platit avocatul si ca s-au inceput demersurile, dar cand am solicitat ca avocatul sa vina, sa vorbeasca cu oamenii, sa ni se spuna in ce faza au ajuns aceste demersuri, ni s-a spus ca avocatul e foarte ocupat.
Unde pot depune o plangere? La Politie? La Garda Financiara?La Fisc?
Orice sfat e binevenit!



Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:40, 26 Septembrie 2011
Chitantele se tiparesc acum in multe forme si feluri, asa ca din comparatia a doua chitante nu rezulta ca una ar fi falsa sau nu.
Dar puteti sa verificati daca sumele incasate cu acele chitante au fost inregistrate in registrul de casa. Solicitati si verificarea acestor incasari de catre cenzorul asociatiei.
Verificati daca sumele achitate lunar pentru intretinere sunt inregistrate in registrul de casa si scazute in fisele individuale.


Daca aveti dovada dublurii unei chitante ori a unui fals in inscrisuri ,sesizati prin plangere,Parchetul zonal ,in vederea unei anchete prealabile pentru conformitatea sesizarii.
Chitantele,ar trebui sa fie in regim special,cu o serie unica/fiecare chitantier.
Smecheriile se fac prin solicitarea acelora de la unele asociatii de propietari care se ocupa cu potlogarii mari,prin comanda la unele tipografii pentru chitantiere.Prin äranjamente"se tipizeaza mai multe chitantiere cu aceeasi serie.
Astfel se "fura"cu acte in regula.
Daca puteti demonstra/dovedi acest fapt,actiunea ce urmeaza este de natura penala.
La asociatii,se poate descoperi usor acest mod de"' öperare"TIPIC SMENURILOR FACUTE CU INTENTIE,prin verificarea chitantelor de la toti cei care au platit la asociatie.
Succes!
Casierul raspunde de efectuarea operatiunilor de incasari si plati in numerar.
Asociatia are obligatia sa emita chitante care vor cuprinde obligatoriu numarul de ordine, in baza unei serii care identifica chitanta in mod unic, denumirea/numele, adresa si codul de inregistrare fiscala ale asociatiei de proprietari.
Presedintele, comitetul executiv, cenzorul, ce parere au? Casierul nu putea initia contactarea unui avocat fara stirea comitetului.

Parerea mea este ca @danielanicol chiar nu stie despre ce este vorba, iar @rodica_post pune gaz pe foc. Doamna, cam de mult chitantele, facturile si tot felul de alte documente nu mai sunt de "regim special".
Daca casierul fura, foarte bie ca a gasit un sat fara caini, dar m-as mira sa fure cu chitante false. Uitati colea ce zic niste meseriasi ( @adriantot si @LocatarB)...

Chitantele,ar trebui sa fie in regim special,cu o serie unica/fiecare chitantier.
Smecheriile se fac prin solicitarea acelora de la unele asociatii de propietari care se ocupa cu potlogarii mari,prin comanda la unele tipografii pentru chitantiere.Prin äranjamente"se tipizeaza mai multe chitantiere cu aceeasi serie.
Astfel se "fura"cu acte in regula.

Frumos de tot.
Pai ori sunt "acte in regula" , ori sunt falsuri, decideti-va!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantiere personalizate pentru incasarea banilor lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Va prezint o situatie: A fost adunarea generala a asociatiei de proprietari. Au hotarat sa foloseasca serviciile unei firme pentru probleme de ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de proprietari liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt administrator/ contabil/casier la o asociatie de proprietari. Chitantele emise trebuie sa cuprinda in mod ... (vezi toată discuția)