Am inceput executarea impotriva unei primarii (comuna) care are sa-mi achite o factura emisa in 2009. Au fost indeplinite toate conditiile legale, am asteptat inclusiv scurgerea celor 6 luni pentru a putea bloca contul de Trezorerie al primariei respective. De peste doua luni contul este blocat dar nu le intra nici un ban in cont. Mai mult, am semnale ca pana dupa alegeri nici nu vor primi vreun ban - falimentul primariei (si al multor alte primarii din tara) fiind inevitabil. Singura idee care mi-a venit in aceasta situatie a fost sa incep executarea bunurilor respectivei comune. POATE CINEVA SA-MI SPUNA CARE SUNT BUNURILE CE POT FI EXECUTATE IN ACEST CAZ? Si ce trebuie sa fac. Am apelat intai la dvs. urmand ca ulterior sa merg cu un mic bagaj de cunostinte la executorul care se ocupa de caz.
Va multumesc ff mult.
exista bunuri care pot sa fie executate si care nu au legatura cu proprietatea publica - domeniul public al primariei.
Teoretic, la nivelul fiecarei Primarii exista un registru unde sunt enumerate atat bunurile din domeniul privat al primariei ( si care pot fi executate silit) precum si bunuri care fac parte din domeniul public si care nu pot fi executate.
Probabil ca acest document nu exista sau daca exista el nu va va fi pus la dispozitie.
Prin urmare, executati bunurile care in mod evident nu fac parte din domeniul public al primariei : PC -uri, birouri, masini etc.
Multumesc pt raspuns
Evident bunurile din dom public nu pot fi executate
Suma fiind destul de mare va trebui sa mai astept ani de zile probabil pana vand calculatoarele, birourile etc.
Ideea este ca in domeniul privat al unei primarii exista si cladiri, terenuri etc si ca aceste informatii nu sunt secrete !!! Conform contenciosului administrativ nu sunt obligati sa-mi puna la dispozitie intr-un termen legal (?) informatiile solicitate?
Inventarul domeniului public stiu ca este publicat in MO. Nu stiu insa despre inventarul domeniului privat.
Aici am sa va rog sa ma ajutati daca aveti ceva informatii.
Multumesc f mult.
Pe unde sa merg?
danaa1
in urma cu cativa ani pe pamantul unui vecin s-a facut drum public ( nu betonat,nu asfaltat),pe unde pot trece masini,carute,oameni,etc. Acum la dupa 20 ani de ... (vezi toată discuția)