avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare TVA de la firme aflate in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare TVA de la firme aflate in faliment

In urma unei colaborari cu diferite firme am emis facturi fiscale care au ramas neachitate integral, intre timp la una din aceste firme sa deschis insolventei urmand imediat dupa si falimentul ( am aflat destul de tarziu ) si din pacate nu ma mai pot inscrie la masa credala ( nu ca as fi putut recupera ceva daca eram in tabel ) dar ca sa pot recupera tva si impozit. dupa inchiderea procedurii falimentului.
- daca nu sunt inscris la masa credala si sa incheiat procedura falimentului mai pot face ajustarea tva-ului in contabilitate (contul 411) ?
- daca firma care se afla in reorganizare ( alta firma ) si la fel nu sunt inscris in tabelul creditorilor mai am ce face ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 10:24, 26 Septembrie 2011
Daca se afla in reorganizare asteptati sa acoperiti creditul restanta,daca se afla in faliment si exista hotarare definitiva si irevocabile se factureaza in minus!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva dupa hotarare judecatoreasca cristi4791 cristi4791 Aş dori sǎ recuperez tva-ul aferent unor facturi emise cǎtre un client, care nu a mai achitat aceste facturi, avem de la instanţa ... (vezi toată discuția)
Ajustarea bazei de impozitare client in faliment Cos78 Cos78 Se poate face ajustarea bazei de impozitare in baza unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila de incetare a procedurii insolventei, daca ... (vezi toată discuția)
Client rau platnic ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Buna ziua, Am in contabilitate un client mai vechi, care nu si-a achitat datoria si care este in insolventa. Daca nu am procedat la nici o masura legala de a ... (vezi toată discuția)