avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Client rau platnic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Client rau platnic

Buna ziua,
Am in contabilitate un client mai vechi, care nu si-a achitat datoria si care este in insolventa. Daca nu am procedat la nici o masura legala de a ne recupera creanta, pot sa trec datoria lui pe cheltuieli? Ce fac cu TVA-ul facturat atunci?multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ioana.diana.cristea , utilizator 16:01, 19 Octombrie 2011
Bună ziua.

Înainte de toate, nu vă mai puteți înscrie la masa credală?
un subiect care ma intereseaza si pe mine;

ART. 138 Ajustarea bazei de impozitare
Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:
d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă;

Ei bine, aici nu se specifica, cum ca ar trebui sa si figuresi pe tabelul creditorilor...right?! a gasit cineva un motiv pt. care o astfel de hotarare nu e opozabila celui neinscris, dar care are totusi o creanta asupra debitorului?
Dar daca firma este deja lichidata, care sunt inregistrarile contabile din contabilitatea mea? ce fac cu TVA-ul facturat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti incerti ContSters146856 ContSters146856 Am un client care nu a mai platit de 3 ani.In acest timp firma a fost declarata in faliment, cu hotarare definitiva si irevocabila. Fiind inscrisi la masa ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva liliana state liliana state Buna ziua tuturor, Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva todiras todiras pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu ... (vezi toată discuția)