Verisoara mea are un proces de stabilirea paternitatii, cel in cauza a spus ca face declaratie la notariat si recunoaste fetita, dar intreb cum se stabileste pensia de intretinere , mentionez ca paratul este pensionar de stat , daca stabileste instanta proprire pe pensie sau lasa la latitudinea paratului sa-i plateasca pensia de intretinere ce va fi stabilita s-au va trebui angajat de ea un executor.Procesul e pe rol din luna mai 2011si mai mentionez ca nu are nici un venit decit alocatia fetei.Va multumesc pentru raspuns.
Alocatia nu este venitul mamei, este un drept al copilului. Va trebui sa faca cerere separata, daca tatal nu este de acord sa plateasca pensie de intretinere.
In instanta este dosar de stabilire a paternitatii cu solicitarea platii pensiei alimentare si cheltuieli de judecata.Intrebam daca instanta prin hotarare face proprire pe venitul din pensie al paratului daca se stabileste ca el este tatal minorei sau pe baza hotararii trebuie sa facem noi demersurile mai departe.Multumesc.
Exista prevedere legala care dispune clar in sensul ca instanta poate face poprire. Uneori judecatorii nu cunosc legea sau au amnezii de moment. Va sfatuiesc sa cereti in mod expres acest lucru ca sa nu mai platiti si onorariu de executor.
Paratul nu vrea sa se prezinte in instanta sa recunoasca ca fiind tatal minorei, dar a scris o declaratie de mana personala si o copie de pe cuponul de pensie si o trimite prin corespodenta la judecatorie pentru a fi pusa la dosar. Nu stiu exact dar cred ca nu are valoare daca nu este data aceasta declaratie in fata unui notar sau la judecatorie.Multumesc pentru raspuns.
O declaratie de mana, fie ea si personala, nu are nicio valoare. DeclaratiA trebuie data in fata judecatorului. Cuponul de pensie va folosi, ca sa se stie pe ce venituri se calculeaza pensia de intretinere. Sa nu uitati sa cereti instantei sa trimita poprire pe veniturile tatalui.