avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie de stat copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie de stat copil

De aproape doi ani de zile, tatal si alte persoane au incasat in numele meu alocatia de stat a fiicei mele, eu impreuna cu minora mutandu-ne in alt oras. Mentionez ca sunt titulara pe cuponul de alocatie Am facut plangere la procuratura si am primit raspunsul urmator: ambii parintii au dreptul sa ridice alocatia copilului pana la o hotarare definitiva cu privire la incredintare minorului. Daca este asa de ce Casa de asigurari a incetat plata alocatiei de stat la sesizarea mea? cum pot sa imi recuperez banii? Mentionez ca pe cupoanele respective sunt diverse semnaturi nu numai ale tatalui copilului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionelushh , utilizator 12:43, 12 Februarie 2012
Buna ziua!
Din punctul meu de vedere greseala e a dvs. In primul rand ar fi trebuit sa mergeti la Agentia de prestatii -cea la care ati depus cererea de alocatie si de la care primit banii, si sa anuntati schimbarea de domiciliu... Nu la procuratura ati depus cerere si nu ei a trimit banii... In alta ordine de idei, postasul este si el de vina...pentru ca a eliberat alocatia unei alte persoane si nu titularului... putea sa eliberze doar daca exista o procura in acest sens... referitor la recuperarea banilor las specialistii sa va raspunda
Buna ziua!
Va puteti recupera banii prin instanta.
In cadrul unui proces de incredintare a minorei catre dvs. Mentionand faptul ca locuiti impreuna cu minora de ..x.. timp in alt oras, cu dovezile necesare in acest sens ; si cerand de la paratul -tatal minorei- restituirea sumei de bani cumulata pe toata prioada, fiind alocatia de stat acordata minorei nu tatalui..
Mult succes!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
ContSters237818, utilizator
asemanator.
luam alocatia pe ambii copii(2),dar la un moment dat sotul ,a luat alocatia pe unul din copii.
"eu eram trecuta in actele copiilor sa iau pensia"
acum ne-a iesit divortul;
intrebarea mea suna cam asa....cum a facut sa poata lua una din alocatiile copiilor ??
prin ce mijloace, si daca avea voie fara acordul meu???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mica mica mica mica Alocatia de stat pentru copii (vezi toată discuția)
Dreptul copilului Tache85 Tache85 am 2 fetite una de 5ani si una de 1an jumate si sunt despartita de sot dar inca nu si legitim si el beneficiaza de alocatia copiilor si ei sunt la mine eu nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii ContSters293525 ContSters293525 Buna seara,din luna martie sant separate de sotie,mutandu-se la noul concubin. Din casatoria noastra de 12 ani au rezultat 2 minori,9 ani sii respectiv 2 ... (vezi toată discuția)