avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

Buna seara,din luna martie sant separate de sotie,mutandu-se la noul concubin. Din casatoria noastra de 12 ani au rezultat 2 minori,9 ani sii respectiv 2 ani.
Nu am depus cerere de divort,nici ea,deocamdata.
Minorul de 9 ani locuieste cu mine iar cel de 2 ani cu ea.
Acum problema:din martie,atat alocatia cat sii alocatia complementara a celor 2 minori este ridicata(toti banii)de sotie,fiind pe numele ei cupoanele respective.
Pot chema in instanta sotia,(mentionez caci inca nu am depus divortul),pentru faptul caci minorul de 9 ani nu a primit banii de drept?
Divortul deocamdata nu doresc sa-l inaintez.
Este posibil?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters293525 , utilizator 20:49, 22 Octombrie 2013
Bunaseara,din data de 11 martie sotia s-a mutat la concubin,de 2 saptamani a fost fugarita sii de acolo,acum locuieste la o sora de a ei la 40 km de domciliu,avem 2 copii impreuna,cel de 2 ani e cu ea iar cel de 9 ani cu mine.Banii de pe alocatie sii complementara e ridicata de sotie,minorul ramas cu mine nu a vazut nici un ban.
Nu am depus actele pentru divort deocamdata.
1-care e procedura sa o chem in instanta pentru retinerea dreptului minorului ramas cu mine
2-am sanse(daca da,care e procedura) datorita `plimbarilor` sotiei sa unesc cei 2 frati,adica sa-l aduc acasa sii pe cel de 2 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori si un eventual partaj ContSters293525 ContSters293525 Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat copil JulieC JulieC De aproape doi ani de zile, tatal si alte persoane au incasat in numele meu alocatia de stat a fiicei mele, eu impreuna cu minora mutandu-ne in alt oras. ... (vezi toată discuția)
Bani dati altcuiva la o executare silita ContSters348308 ContSters348308 buna ziua..ma puteti ajuta cu un raspuns ,va rog?problema e asa...un apartartament sa vandut in urma executarii silite in 2016, acel ap avand 4 ... (vezi toată discuția)