avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... indexare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

indexare

1. pensia se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.
intrebare: Firma care popreste din venitul salarial pensia de intretinere are datoria sa o si indexeze trimestrial cu rata inflatiei sau trebuie o solicitare facuta in acest sens?
2. Instanţa de tutelă, prin hotărârea de divorţ, stabileşte contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.
intrebare: daca unul dintre parinti are venituri mult mai mari decat celalalt e posibil ca si contributia lui sa fie mai mare decat a celulilalt parinte?


Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vely37 vely37 Am o cunostinta care are 2 copii minori rezultati in timpul casatoriei si dupa divort,copii au ramas la tatal lor,urmand ca mama sa plateasca pensie de ... (vezi toată discuția)
Încetare pensie întreținere mediatorsibian mediatorsibian Plata pensiei de intretinere inceteaza în momentul în care se căsătorește sotul (soția) la care are domiciliul copilul minor ? (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)