avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legislatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legislatie rutiera

In cazul in care am avut o alcolemie 0,73 alc.pur in aerul expirat si sa intocmit dosar penal,pot sustine reexaminarea,pana la solutionarea dosarului in instanta?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:29, 26 Septembrie 2011
puteți cere orice probă doriți în apărare. reexaminare nu există. puteți cere o expertiză de calcul retroactiv al alcoolemiei, dacă vi s-au recoltat două probe de sânge
La o asemenea valoare a imbibatiei alcoolice in aerul expirat este greu de presupus ca ianalizele de sange vor indica o alcoolemie sub 0,8 mg/l sange. In acest caz puteti da examen pentru obtinerea permisului de conducere dupa trecerea unei perioade de un an de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti (daca condamnarea se va pronunta cu suspendarea executarii). Este vorba de un nou permis intrucat cel pe care il detineti in prezent se anuleaza.
La o asemenea alcoolemie la proba etilotest sigur la proba biolgica o sa iasa in jur de dublu , deci peste 0.80 si va fi infactiune. Iar pt infractiune se deschide dosar penal si vi se va anula permisul. Daca primiti o pedeapsa cu suspendare atunci dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti puteti sa dati examen pt obtinerea unui nou permis. Altminteri nu puteti sa va prezentati la nici un fel de examinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu o categorie necorespunzătoare Terciu răzvan Terciu răzvan Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat ana_abo ana_abo Pt. alcolemie 0.78 pe ce perioada se suspenda permisul? (vezi toată discuția)