avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INMATRICULARE AUTO
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INMATRICULARE AUTO

Am cumparat o masina de la un cetatean care la randul lui a cumparat-o de la firma unde lucra.Acesta a cumparat-o numai pentru a o revinde si nu a facut demersurile pentru inmatriculare si nici la primarie nu a inscris-o.Cand am cumparat-o eu mi-a dat CIV, certificatul de inmatriculare (pe numele firmei de unde a cumparat-o),certificatul fiscal (tot de la firma) si am facut act de vanzare-cumparare intre noi.De asemenea mi-a dat si chitanta fiscala cu care a cumparat el masina.Problema e ca el are datorii mari la fisc si nu poate obtine certificat fiscal pe numele lui.Intrebare:Pot as fac actele pe numele meu daca in acte el nu apare ca proprietar in actele masinii? La o discutie telefonica mi-a spus ca el a cumparat-o pentru a o revinde si considera ca dupa ce mi-a vandut-o nu mai are nici o obligatie.vVa rog un sfat sau o sugestie cum as putea face.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ACRACIUN , utilizator 18:10, 26 Septembrie 2011
de ce nu încercați să luați legătura cu firma care are în proprietate mașina și rezolvați cu ei. așa scăpați de vânzări succesive, de certificat fiscal dacă omul are datorii și de toate. căutați pe cineva de la firmă și discutați, cred că vă vor ajuta pentru că ei oricum au vândut mașina și au interesul să o radieze.
De la firma care a vandut masina am fiscalul si ei mi-au spus ca nu imi pot da mie chitanta fiscala pe numele meu pentru ca nu mie mi-au vandut masina
de fapt intermediarul nici nu a trecut-o la impozit asa ca pe masina cred ca tot firma plateste impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine avea obligatia de a plati impozitul auto ? nu am certificatul fiscal pt masina Nelu Zoltan Nelu Zoltan Am cumparat in urma cu aproape un an o masina, care ulterior am aflat ca \\"nu o pot inmatricula\\" Proprietarul in cartea de identitate si talon ... (vezi toată discuția)
Probleme la inscrierea masinii Katri Katri De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare auto/intermediari Alex4u Alex4u Incep prin a va saluta. ma confrunt cu o problema foarte grava de vreo 2 ani de cand am cumparat o masina... o sa incerc sa explic cat mai pe scurt si precis ... (vezi toată discuția)