Buna ziua. In urma unui divort cu minori (o fetita de 4 ani), pentru ca fostul sot, obligat la plata pensiei alimentara inca de la inceperea divortului,(adica 2009) imi plateste greu pensia alimentara lunara, am solicitat firma la care acesta lucreaza sa imi trimita lunar pensia alimentara in cont. Am primit raspuns de la acestia ca trebuie sa le trimit adresa de poprire emisa de instanta care a dat hotararea irevocabila a divortului. Despre ce poprire este vorba, daca in hotarare scrie clar ca este obligat la plata pensiei alimentare de la inceperea divortului??? De unde obtin o astfel de hartie, daca procesul a fost la Constanta, iar noi locuim la Tulcea?
conform art 453 alin.2 CPC poprirea o infiinteaza instanta din oficiu, din momentul in care sentinta a devenit executorie.
va recomand sa mergeti la instanta care a pronuntat sentinta (Constanta), legalizati-o si apoi sa faceti o cerere la care sa anexati sentinta legalizata.
Prin cerere solicitati infiintarea popririi si indicati exact locul de munca al sotului - nume firma, sediu, cod fiscal, etc.
Deci practic, daca eu am hotararea irevocabila de anul trecut din toamna, inseamna ca acea poprire exista deja si trebuie sa o ridic de undeva de la judecatoria Constanta. Ma scuzati, dar vreau sa fiu sigura ca am inteles. Va multumesc
teoretic asa ar trebui insa trebuie verificat la Constanta daca instanta a trimis in realitate poprirea catre locul de munca al sotului (presupunind ca acesta este acelasi). daca este vreo eroare, atunci faceti cererea.
Poprirea nu se face cu hotararea.
Faceti o adresa catre instanta, aratati nr. de dosar, cand s-a pronuntat, nr. hotararii si solicitati, avand in vedere ca acum cunoasteti locul de munca al sotului si ca acesta nu va achita regulat pensia, solicitati ca instanta sa trimita catre locul sau de munca o adresa de poprire.
INstanta e cea de fond, unde v-ati judecat prima data, la judecatorie. Puteti sa o trimiteti si prin posta, insa ar trebui sa mai sunati sau sa treceti pe acolo, volumul de munca e mare si cine stie cand ajung ei si la cererea dv.
In cerere aratati si de cand nu v-a fost platita pensia, suma datorata pana la data cererii.
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
Andrei_I
Buna ziua!
Am o hotarare data de catre judecatorie, irevocabila pe divort. Cand se implineste termenul de apel pentru celelalte capete de cerere, cel care ma ... (vezi toată discuția)