avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cu ce te ocupi ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cu ce te ocupi ?

"Cu ce te ocupi ?" sau" Unde lucrezi?"
Nu este aceasta intrebarea care ti se pune imediat ce cunosti pe cineva, sau intalnesti pe cineva dupa o perioada mai mare de timp ??? Ei bine, da !
De ce oare este atat de interesant raspunsul la aceasta intrebare?
Suntem atat de superficiali incat ne formam o parere despre persoana din fata noastra, doar stiind cat de sus este pozitionata profesional ??? Ne intereseaza acest aspect pentru a clarifica din start, daca merita efortul sa intretinem o amicitie cu acea persoana "just in case" cum zice americanu' ????
Oare profesia noastra justifica adevarata noastra valoare ?
Oare asta este unul dintre motivele pentru care "alergam" toti dupa "titluri" si pozitii cat mai "pompoase" ???
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
ContSters223567, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters223567 , utilizator 19:48, 26 Septembrie 2011
nu cred că profesia justifică adevărata noastră valoare. adevărata noastră valoare rezultă din multe alte lucruri nu doar din atât de puțin. chiar zilele trecute am văzut un concurs de interpretare la un post comercial cunoscut, o femeie la 38 ani fără nici o profesie, casnică cu 3 copii, cu o înfățișare jalnică, imaginea tipică a femeii casnice, plafonată care nu se mai ocupă de nimic altceva decât de cratița și burticile membrilor familiei, și acea femeie avea o valoare pe care nimeni nu o putea vedea dincolo de aparența sa jalnică. a interpretat o melodie cunoscută cu o voce care a impresionat nu numai juriul, ci întrega sală, o mulțime de oameni intrigați și impresionați aplaudau frenetic.... deci aparențele înșeală. nu întotdeauna profesia ni se potrivește și ne pune în valoare calitățile.
Pai, in alte parti intrebarea suna asa: "ce stii sa faci?"
Si totusi de ce sunt atat de importante "titlurile" in aceasta societate ?
care titluri?????? la noi nu mai există un sistem de valori normal. la noi important este să fii ”interlop” și ”pițipoancă” dacă vrei tot timpul la televizor, în ziare și în ”gura tuturor”.
hahaha ! buna asta !

Alte discuții în legătură

Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile ? danyn2008 danyn2008 Cand vom sti oare sa ne promovam talentele si valorile? Cand vom sti oare sa ne apreciem artistii inainte ca acestia sa plece peste hotare? Cand va sti presa ... (vezi toată discuția)
Timpul care trece nemilos... ContSters250994 ContSters250994 Am stat mult in cumpana daca este potrivit sa scriu acest mesaj.... Apoi am gandit ca este singurul lucru care Il pot face pentru cel care a fost ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna animatie beatricemanta beatricemanta Spune-ne care este pentru tine cea mai buna animatie (argumentat) si poti castiga una dintre cele doua invitatii duble la film, oferite de Hollywood Multiplex, ... (vezi toată discuția)