avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata

societatea la care lucrez incheie angajatilor contracte pe perioada determinata. Dupa expirarea celei de-a treia perioade succesive administratorul imi spune sa incetez contractul salariatului incadrat ca gestionar si sa incadrez aceeasi persoana pe alt post, respectiv casier.
Eu inteleg din codul muncii ca intre aceleasi parti (sc alfa srl si georgica salariatul) se pot incheia succesiv 3 contracte pe perioada determinata urmate de schimbarea in perioada nedeterminata sau angajarea la alta societate.
Va rog sa-mi spuneti ce optiuni am pentru angajatul meu.
Va multumesc,
Maria Marin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 28 Septembrie 2011
Intelegeti foarte bine. Va trebui sa-i faceti CIM pe perioada nedeterminata sau sa renuntati la colaborare. "Mecanismul" administratorului poate fi descoperit de controlul ITM si sanctionat.
maria-marin a scris:

societatea la care lucrez incheie angajatilor contracte pe perioada determinata. Dupa expirarea celei de-a treia perioade succesive administratorul imi spune sa incetez contractul salariatului incadrat ca gestionar si sa incadrez aceeasi persoana pe alt post, respectiv casier.
Eu inteleg din codul muncii ca intre aceleasi parti (sc alfa srl si georgica salariatul) se pot incheia succesiv 3 contracte pe perioada determinata urmate de schimbarea in perioada nedeterminata sau angajarea la alta societate.
Va rog sa-mi spuneti ce optiuni am pentru angajatul meu.
Va multumesc,
Maria Marin

Codul Muncii spune 3 contracte succesive determinate in 36 de luni.Dvs. ati incheiat deja 3 contracte succesive ,sau un contract initial urmat de 2 prelungiri prin acte aditionale ale celui initial,caci nu se intelege prea exact din comentariu.
Daca ati incheiat doar un cim,urmat de 2 prelungiri,atunci tot pe baza de act aditional veti putea prelungi cim ul initial pe fc. de gestionar,dar conditia este sa nu depasiti cele 36 de luni,legea nu limiteaza si nr. de prelungiri prin acte aditionale care se pot face in acest interval.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Care este sanctiunea data de ITM , in speta prezentata? ... Codul Muncii si niciun alt act din legiaslatia in materie nu prevede nicio sanctiune in asemnea situatii.

Inca o data faceti confuzie intre prelungirea unui c.i.m. si incheierea unuia nou ... exact cum v-a precizat si colega noastra @ ondino , daca ati facut act aditional de prelungire a duratei se poate face inca un act aditional de prelungire si totodata de modificare a functiei daca se doreste aceasta.
Asa este. se face confuzie intre prelungirea contractului ce se poate face in conditiile art. 83:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
(b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.

si unul nou care este in afara conditiilor amintite. Restul se deduce usor.
Administratorul este istet, a intuit ca "gestionarul" sau nu indeplineste conditiile art.83 dar presupune ca schimband functia poate incheie alte 3 contracte pe perioada determinata, intermenul legal de 36 luni.

Cred ca daca am fi sinceri cu noi insine si am respecta regulile (proaste sau bune dar reguli) am deveni mai responsabil si in final ne va fi mai bine.
Si acolo este un vid legislativ - art.82 alin.4 C.mun... unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem ... Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata , prevede acest articol ... fara a face alte precizari legate de continutul felului muncii sau a locului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)