avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati in domeniul dreptului intelectual
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati in domeniul dreptului intelectual

Buna ziua! Ce sunt acesti avocati de drepturi intelectuale? In strainatate am auzit ca sunt cei mai bine platiti avocati... In Romania nici nu cred ca exista asa ceva :)) ! Stiu ca exista niste consilieri pentru drepturi intelectuale, inventii, patente etc...
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 18:51, 27 Septembrie 2011
"Avocatii de drepturi intelectuale" sunt acei avocati specializati in Dreptul proprietatii intelectuale/industriale,adica inventii,marci,drepturile de autor si cele conexe s.a.m.d.
Daca acesti avocati sunt sau nu cei mai bine platiti,nu stiu,dar mai mult ca sigur exista si in Romania astfel de avocati.
Da,intr-adevar exista profesia de consilier in proprietate intelectuala,a carei exercitare este reglementata de Ordonanta nr. 66/2000 (republicata)
[ link extern ]
;)
Am gasit pe un site din afara... cei pe proprietate intelectuala aveau peste 250000 $ pe an, ceilalalti pana in 150000 $. Din ce or castiga atat?
Deoarece in USA spre exemplu acest tip de avocati au tangenta cu lumea entertainmentului (muzica, film, literatura, TV, publicistica, sport etc) si a publicitatii/comertului (marci inregistrate, dispute, inventii, inovatii, publicitate samd). industriile reunite ale entertainmentului sunt pe locul 1 ca pondere acolo. Este un domeniu unde se cheltuie mult si se castiga si mai mult. Ganditi-va la un film de box-office: se investesc 100 milioane dolari si se scot 2-300 milioane (si asta la unul mediu). Astfel, si avocatii de proprietate intelectuala au de-a face cu un vitel mai gras :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Caut avocat - drepturi de autor - aplicate la actori si dramaturgi malina22 malina22 Buna ziua, caut un avocat specializat in dreptul de proprietate intelectuala pentru un interviu care va aparea intr-o publicatie destinata actorilor si ... (vezi toată discuția)
Brevet inregistrat in sua sgh sgh Buna ziua. Sunt programator si vreau sa creez un soft. Se poate ca softul sa utilizeze o inventie inregistrata in SUA si apoi sa pot vinde softul in SUA ? ... (vezi toată discuția)