am urmatoarea situatie, un angajat implineste 3 ani de cand este angajat la aceasta institutie,inainte se acorda procentul conform vechimii cum ar fi 5%, acvum conform legii cadru se numeste avansarea in clasa de salarizare corespunzatoare vechimii in munca si nu se mai calculeaza dupa formula vechi ci se majoreaza cu un procent de 2,5% cine s-a intalnit cu asemenea situatie va rog sa mi aratati si mie modul de calcul al vechimii uematoarei situatii: ex: salariul de baza este de 900 + spor 15%(120) si trece in gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii. Multumesc frumos.
2,5x3clase suplimentare=7,5% . Cresterea de 7,5% se aplica la salariul de baza avut .
Sal. de baza initial=1020lei,salariul de baza pt. gradatia 1=1020x7,5%=1097lei.
scuzati-ma ca intervin...
sporul de vechime de 15% nu se acorda pentru o vechime cuprinsa intre 10 si 15 ani?
daca da, atunci nu trebuia sa fie incadrat in gradatia 3...????
Eu am inteles ca este vorba despre un alt spor de 15% care intra in calculul sal. de baza,nu despre sp. vechime.
In prezent ,in sect de stat nici nu se mai acorda procentele stiute,deci nici cei 15%.
Calculul procentului se face prin multiplicarea lui 2,5%,diferenta dintre doua clase succesive de salarizare cu nr. de clase suplimentare(max9),deci se acorda un spor cuprins intre 7,5% si 22,5%,din sal.de baza ,in fc. de vechimea in munca .
Daca utilizatorul care a adresat intrebarea s-a referit la sp. de vechime,cand a adresat intrebarea,inseamna ca este in eroare si m-a indus si pe mine in eroare,procentul de 7,5% se aplica la 900lei.
de la 1 ian sporurile au fost incluse in sal de baza. sunt curioasa si eu sa aflu de la dumi32 despre ce fel de spor este vorba.
O seara placuta si multumesc tuturor celor cu care ne putem sfatui.
Spor de vechime
iulia03
buna ziua
am si eu o intrebare in legatura cu sporul de vechime,
dupa cati ani lucrati in campul muncii se aplica,si daca concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)