avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avansarea personalului incadrat pe functii de executie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avansarea personalului incadrat pe functii de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime

am urmatoarea situatie, un angajat implineste 3 ani de cand este angajat la aceasta institutie,inainte se acorda procentul conform vechimii cum ar fi 5%, acvum conform legii cadru se numeste avansarea in clasa de salarizare corespunzatoare vechimii in munca si nu se mai calculeaza dupa formula vechi ci se majoreaza cu un procent de 2,5% cine s-a intalnit cu asemenea situatie va rog sa mi aratati si mie modul de calcul al vechimii uematoarei situatii: ex: salariul de baza este de 900 + spor 15%(120) si trece in gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 13:00, 3 Octombrie 2011
2,5x3clase suplimentare=7,5% . Cresterea de 7,5% se aplica la salariul de baza avut .
Sal. de baza initial=1020lei,salariul de baza pt. gradatia 1=1020x7,5%=1097lei.
scuzati-ma ca intervin...
sporul de vechime de 15% nu se acorda pentru o vechime cuprinsa intre 10 si 15 ani?
daca da, atunci nu trebuia sa fie incadrat in gradatia 3...????
Eu am inteles ca este vorba despre un alt spor de 15% care intra in calculul sal. de baza,nu despre sp. vechime.
In prezent ,in sect de stat nici nu se mai acorda procentele stiute,deci nici cei 15%.
Calculul procentului se face prin multiplicarea lui 2,5%,diferenta dintre doua clase succesive de salarizare cu nr. de clase suplimentare(max9),deci se acorda un spor cuprins intre 7,5% si 22,5%,din sal.de baza ,in fc. de vechimea in munca .
Daca utilizatorul care a adresat intrebarea s-a referit la sp. de vechime,cand a adresat intrebarea,inseamna ca este in eroare si m-a indus si pe mine in eroare,procentul de 7,5% se aplica la 900lei.
de la 1 ian sporurile au fost incluse in sal de baza. sunt curioasa si eu sa aflu de la dumi32 despre ce fel de spor este vorba.
O seara placuta si multumesc tuturor celor cu care ne putem sfatui.
este vorba despre sporul de conditii vatamatoare care este in afara salariului de baza, d-n aconsultant a inteles foarte bine situatia.

Alte discuții în legătură

Calcul spor vechime 2011 lupan2maria lupan2maria la 31.12.2010 pe functia de consilier principal clasa 1 gradatia 3 (spor vechime 15 %) cu salariu de incadrare de 1111 avand salariu brut de 1103 cu scadere de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime iulia03 iulia03 buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu sporul de vechime, dupa cati ani lucrati in campul muncii se aplica,si daca concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de vechime bugetari Aura2012 Aura2012 Un salariat contractual din cadrul primariei are facut o vechime de 10 ani cum ii acord sporul de vechime ? Este incadrat guard clasa 17 ... (vezi toată discuția)