avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

este legal sa ai 2 joburi unul cu norma intreaga si celalalt cu jumatate de norma ambele cu carte de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 27 Septembrie 2011
Este legal sa aveti doua locuri de munca cu contract individual de munca. Carnetele de munca nu se mai utilizeaza de la data de 01.01.2011.
maryl_328 a scris:

este legal sa ai 2 joburi unul cu norma intreaga si celalalt cu jumatate de norma ambele cu carte de munca?


Potrivit art.35 alin.1 si 2 C.mun., orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea, exceptie facand situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Pot sa am mai multe cim la acelas angajator bizica bizica Pot sa lucrez pe firma mea cu 2 ore Economist(pentru a-mi tine evidenta contabila) si cu 6 ore Lucrator comercial? Sau pot sa fiu incadrat cu 8 ore ca si ... (vezi toată discuția)
Cumul de functie secretar scoala ILDIKOETEL ILDIKOETEL Dacă o persoană ocupă funcția de secretar cu norma întreagă la o școală, poate să ocupe, prin cumul, încă o jumătate de normă de secretar ... (vezi toată discuția)