avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general am creditat firma, cum recuperez banii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

am creditat firma, cum recuperez banii


Buna ziua,

Am creditat cu o suma firma la care sunt actionar 49% si administrator. Banii au fost folositi pentru amenajarea sediului social - mobila, electronice. Doresc sa recuperez banii dar firma nu are lichiditati. Pot sa iau din patrimoniul firmei echivalentul sumei in bani? Imi trebuie acordul asociatului?

Multumesc

Maria
Cel mai recent răspuns: Maria-Criss , utilizator 15:27, 27 Septembrie 2011
faceti o compensare - in fapt o vinzare urmata de compensarea cu datoria ei fata de dvs. aveti grija la TVA aferent vinzarii.
Va multumesc pentru raspuns.

Am nevoie de acordul scris al asociatului, de semnatura lui, tinand cont de faptul ca eu sunt administratorul societatii? Asociatul detine 51%.

Multumesc

Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cerditare firma Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Am creditat cu o suma firma la care sunt actionar 49%. Banii au fost folositi pentru amenajarea sediului social - mobila, electronice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Aport in natura Evelyn3 Evelyn3 Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa. Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asociatului in cazului executarii silite a firmei de catre banca, in urma neachitarii creditului la banca sbgeorge sbgeorge Buna ziua Recent am primit prin posta o somatie din partea Corpului Executorilor Bancari. Eu sunt asociat cu o cota de 49% intr-o firma, nu sunt ... (vezi toată discuția)