avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... modificarea statutului de imprumutat bancar ipotecar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

modificarea statutului de imprumutat bancar ipotecar principal

fiind casatorita am achizitionat un apartament prin credit ipotecar (eu fiind principalul imprumutat, deoarece la acea vreme aveam un venit mai mare ca sotul) ... dupa 3 ani am divortat si de comun acord am renuntat la toate drepturile mele asupra acelui apartament, cedandu-i-le fostului sot (prin hotararea notariala, am primit o suma ce am convenit-o si eu nu mai am niciun drept asupra acelui apartament) ... am dus acea hotararea bancii si o adresa prin care solicitam sa fiu scoasa ca principal imprumutat si sa fie trecut titularul de drept al apartamentului (adica fostul sot, care intre timp are un venit salarial frumusel si cu care-si permite achitarea ratelor, neavand nicio rata restanta pana la ora actuala) ... nu am primit acordul bancii, astfel ca nici acum eu nu ma pot imprumuta fara a nu avea codita dupa mine rata ipotecara! (justificarea bancii fiind ca pentru ei nu conteaza statutul meu: divortata sau nu, eu raman titularul imprumutului) ... ce as putea face? ... voi avea nevoie de un imprumut de nevoi personale pentru o operatie si voi fi luata in calcul si cu aceasta rata care de fapt nici nu o platesc eu!
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:58, 28 Septembrie 2011
Dvs sunteti beneficiarul creditului - conform contractului. Apartamentul este pus drept garantie pana la achitarea intregului credit. Deci trebuie sa mergeti la banca, sa discutati cu un reprezentant al banci si impreuna sa gasiti o solutie la aceasta problema.

Banca nu poate fi obligata sa renunte la o garantie, garantie personala pe care ati constituit-o in favoarea bancii. Intelegerea dvs nu este opozabila bancii.
Daca cei de la banca nu accepta, nu aveti ce face,
Mergeti si solicitati creditul la aceeasi banca, poate reusiti sa gasiti intelegere. In aceste conditii, ar putea sa fie de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)
Imprumut ipotecar leos leos Buna ziua, In anul 2007 am contractat un imprumut ipotecar in care eu sunt imprumutatul iar sotia codebitoare. In anul 2011 a intervenit divortul in urma ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)