avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate gresit

Buna ziua,va rog sa ma ajutati intr o problema legata de titlu de proprietate., emis pentru trei frati.Doi dintre noi am incercat aum un an sa facem cadastru pentru o parte din terenul alocat noua, numai ca domnul care ne facea cadastru ne a spus ca nu poate pentru ca o parcela de 200 m patrati este trecuta gresit de catre primarie.O ,,solutie,, ar fi fost sa facem cadastru mai putin cei 2oo m dar noi am refuzat mergand cu TP la primarie sa ne rezolve problema.Am asteptat pana saptamana trecuta cand am fost chemati la primarie sa ne dea TP inapoi spunandu ne ca nu se poate face nimic.Nu stim ce ar trebui sa mai facem acum,unde sa mai mergem,cat ne ar costa in cazul cand am putea sa platim noi greseala facuta de primarie.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:35, 5 Octombrie 2011
de ce v-a spus că nu se poate? v-a dat un răspuns scris oficial? este foarte important. în mod normal cererea dv-stră trebuia să parcurgă următorii pași: 1. cerere la comisia județeană de fond funciar ptr că ea a eliberat titlul. acesta trimite dosarul comisiei locale pentru cercetări și în funcție de răspunsul acesteia vă spune ce a decis. 2. răspunsul comisiei județene dacă nu vă convine trebuie atacat în instanță și soluția instanței de judecată reprezintă ptr dv-stră soluția finală.
Nu ne a dat nimic scris ne a spus doar ca nu se poate pt, ca primaria nu are atatia bani ca sa rezolve toate TP,pentru ca mai sunt si alte TP gresite,si nici pe noi nu ne poate pune sa platim,tot atunci ne a spus ca trebuie sa luam legatura cu d nul de la cadastru, cu care ne am intalnit astazi,si la indrumarea lor am facut o cerere catre primarie prin care solicitam o adeverinta din care sa reiasa ca nr.parcelei respective a fost trecut gresit .Cererea am lasat o la primarie urmand ca pe baza acelei adeverinte sa putem sa ne facem cadastru?????? Acum asteptam adeverinta .Multumesc frumos pentru raspuns
Revin cu o intrebare,va rog,credeti ca se poate face cadastru numai cu adeverinta data de primarie????
Nu cred. Primaria trebuie sa modifice planurile parcelare. Dupa aceea, trebuie modificate toate TP-urile gresite, printre care si al dvs. Sunt doua modalitati de modificare: fie prin comisia judeteana de fond funciar (de la prefectura) daca nici o suprafata de teren din TP nu a intrat in circuitul civil sau prin instanta, in baza legii 18/1991, avand drept parati comisiile locala si judeteana de fond funciar. Problema este ca dvs. va trebuie o dovada scrisa ca TP-ul respectiv este gresit (fie de la primarie, fie de la OCPI) pentru a putea demara procedurile de corectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate teren agricol serban_ana67 serban_ana67 cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI? in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate nr. tarla gresita tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa ma ajuta-ti cu niste sfaturi.Am primit titlul de proprietate in anul 1996 pentru 4 parcele de teren.In anul 2008 am vandut o parcela de ... (vezi toată discuția)