Buna ziua
Am o SC care in anul 2009 a iesit pe profit 37603.75 lei iar in 2010 - 40935.33 lei.
Anul acesta s-ar putea sa iasa din nou pe profit si nu stiu ce sa fac cu profitul anterior (este in contul 117). Ce ma sfatuiti?Nu am mai lucrat niciodata cu dividente si nu stiu cum sa procedez. Care sunt pasii, cum inregistrez, cine plateste, cat plateste???? Va rog ajutati-ma imi este frica sa nu gresesc
Va multumesc anticipat
Trebuie sa inchideti pierderea inregistrata: 117 = 121; daca ramine profit de repartizat, cf Hotarirea CA : inchideti ct 121 creditor 121= 129 ; repartizati 129 = 457,446; impozitul pe dividende se retine din dividendul brut si se vireaza la stat inainte de plata dividendului net; daca plata nu se face pana la sfarsitul anului aveti obligatia ca impozitul sa fie oricum platit catre stat pana la sfarsitul exercitiului financiar;
Dividende
claudiaP
Buna ziua,
Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL?
Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.