Buna ziua!
Am absolvit masterul in iunie si am luat si teza de dizertatie,insa nu reusesc sa gasesc de lucru..si as vrea sa mi depun actele pentru somaj... Mentionez ca de un an jumatate tot incerc sa gasesc de lucru si nu am gasit...joburi de zidari si constructori..chiar nu is pt. mine.. Mai pot sa primesc somaj?
Nu. Deocamdata nu mai ai cum. Trebuia sa faci dosarul in termen de 60 de zile incepand cu luna urmatoare absolvirii masterului.
Daca inteleg bine tu ai absolvit masterul sustinand si teza de dizertatie in luna iunie 2011.
Prin urmare trebuia sa intocmesti dosarul de somaj in 60 de zile incepanad cu 01.07.2011 si pana la 31.08.2011.
Imi pare rau pentru tine, dar nu mai este nicio portita in lege. Imi pare rau si pentru faptul ca nu imi place sa dau vesti triste, dar asta e situatia. Daca te-ai fi interesat de aceasta problema in paralel cu cautarea unui loc de munca... acum ai fi inceput sa primesti somaj. Si in plus de asta daca te angajai din somaj mai beneficiai de o serie de avantaje. Nu erau ele foarte mari... dar erau totusi niste avantaje. Pentru lamuriri suplimentare poti citi Legea somajului nr. 76/2002 actualizata in 2011.
Bafta multa!
1. Va puteti inregistra la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca.
2. In aceasta situatie poate va gasiti mai repede de lucru deoarece angajatorul poate benefica de unele inlesniri acordate de Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Somaj dupa diploma
ella85
Am absolvit facultatea de arhitectura (6 ani - licenta si master integrat) in iunie 2010, dar am dat diploma in martie 2011. Pot beneficia de somaj avand in ... (vezi toată discuția)