avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata, in anul 2 de master
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata, in anul 2 de master

Buna ziua! Am si eu o intrebare...Sunt in anul 2 la master, facultate de stat, cursuri de zi (termin in iulie 2010) si sunt insarcinata in 6 saptamani. Ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil, imi pot baga somaj dupa ce dau dizertatia? Sau ce altceva as putea face ca sa pot beneficia de aceasta indemniatie? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:40, 15 Iunie 2010
Masterul este o specializare in forma de invatamant pe care ati absolvit-o si in urma careia puteati solicita inscrirea la somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.
Multumesc pt raspuns. Deci faptul ca voi avea 5 luni de sarcina nu ma va impiedica sa pot beneficia de somaj, nu?
M-ati inteles gresit. Masterul nu este o forma de invatamant obligatoriu, este o specializare a formei de invatamant deja absolvita prin examenul de licenta. Dupa master nu puteti solicita somaj.
Buna Alina! Si eu sunt cam in aceeasi situatie ca tine. Eu am facut facultatea si acum urmez masterul in sistemul Bologna ca asa am prins noile reglementari. Din cate mi-au spus cei de la AJOFM pot beneficia daca nu a fost nici o intrerupere de studii, si daca imediat in termen de 60 de zile, dupa ce dau dizertatia depun dosarul de luat in evidenta.Apoi imediat dupa expirarea celor 60 de zile, fac un nou dosar pentru indemnizatie de somaj.Sper sa nu se schimbe intre timp vreo lege si sper din inima sa primim bani ce ni se cuvin!
Mai nou, am auzit ca s-a aprobat legea conform careia beneficiaza de indemnizatie pt cresterea copilului si mamele masterande sau doctorande. Problema este ca eu dau dizertatia in iulie 2010, si am DPN-ul pe 1 decembrie, deci nu ma incadrez in cele 60 de zile de la absolvire. In cazul acesta, ce pot face ca sa beneficiez de indemnizatie? Mi s-a spus ca pot lua somaj dupa master, deoarece dupa ce am dat licenta (in iulie 2008) nu am beneficiat de acest ajutor. Plus ca, potrivit Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare
Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementeaza organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licenta, studii universitare de masterat si studii universitare de doctorat. Deci, dupa mintea mea, ar trebui sa pot beneficia de ajutorul de somaj.
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
P. Alina, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu - masterand monahelenus monahelenus Incepand cu data de 18 iulie 2011 voi avea CIM desfacut de la cfr...ca urmare a aplicarilor masurilor de concediere colectiva..... Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SilviaVictoria SilviaVictoria Buna ziua. As aprecia enorm de mult daca m-ati putea ajuta intro anumita problema. Anul 2011 am fost studenta la zi in anul III la 2 facultati simultan, la una ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa absolvire master danypop danypop Ma confrunt cu o chestiune de interpretare a legii. In legea Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)