avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de somaj dupa absolvire master
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de somaj dupa absolvire master

Ma confrunt cu o chestiune de interpretare a legii. In legea Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, se spune la Art. 40 (2) Indemnizatia de somaj prevazuta la alin. (1) se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) lit. a) si b), o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita. Eu am absolvit facultatea in 2007, am primit indemnizatie de somaj 1 luna, ulterior a incetat acesta indemnizatie intrucat am intrat la master, si tot aceasta lege prevede ca daca se urmeaza o forma de invatamant pe durata acordarii indemnizatiei de somaj, indemnizatia inceteaza.
Acum in 2009, dupa absolvirea masterului, m-am inregistrat din nou la AOFM si mi s-a transmis ca nu mai sunt indreptatit sa primesc indemnizatie de somaj, deoarece studiile de masterat sunt considerate studii universitare din aceeasi forma cu facultatea.....si nu mai pot beneficia de acesta indemnizatie, si drepturile ulterioare ce decurg pt. ca mi s-a acordat (1 luna ) la terminarea facultatii. Eu consider ca masterul se incadreaza la studii postuniversitare....reprezentand o alta forma de invatamant, ciclu. Multumesc anticipat pt. opiniile exprimate.
Cel mai recent răspuns: danypop , utilizator 18:45, 24 Septembrie 2009
Intr-adevar, masterul reprezinta o forma de invatamant, ciclul 2 al studiilor universitare.
Ca atare aveti dreptul la indemnizatie de somaj, dupa absolvirea masterului.

LEGE Nr. 288 din 24 iunie 2004 privind organizarea studiilor universitare

ART. 1
(1) Prezenta lege reglementează organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licenţă, studii universitare de masterat şi studii universitare de doctorat.

Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Edbah, utilizator
In cele din urma, desi nu-mi face nicio placere, cred ca va trebui sa recurg la actionarea in instanta a AJOFM, pt. a-mi castiga drepturile ce decurg din Legea nr. 76/2002. Cu toate ca nu-mi plac litigiile, totusi ma deranjeaza faptul ca din cauza incompetentei unor functionari (care au dificultati in interpretarea legii...si care dau dovada de indolenta in a se pune la punct cu legea) ...se ajunge in situatia de a nu putea sa beneficiez la momentul oportun, de drepturile ce mi se cuvin prin lege....am sa aplezez pana la urma la justitie. Asta presupune sa dedic timp, nervi si bani...pt. a intreprinde acest demers....of, of........ce brambureala. Merci pt. replica Edbah.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminat master. am dreptul la somaj? geo82 geo82 hello! sunt autoarea mesajului \" terminat studii.nu lucrez. am dreptul la ajutor social? \" intre timp am mai facut cercetari si am gasit legea nr 76 ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, in anul 2 de master P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...Sunt in anul 2 la master, facultate de stat, cursuri de zi (termin in iulie 2010) si sunt insarcinata in 6 saptamani. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Perioada masterului este considerata vechime in munca? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Am incheiat contractul de munca pe data de 7.01.2011 cu acordul partilor. Nu mi-am gasit de lucru si as vrea sa ma inscriu la somaj, va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)